Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

  • 2203This post:
  • 12Reads today:
  • 11Visitors today:
  • 34Visitors yesterday:
  • 288Visitors per month:
  • 20Visitors per day:

PR’s

Een persoonlijk record is leuk om te lopen, maar als je lang genoeg loopt blijkt op een bepaald moment dat je de tijden die je als 30 jarige liep niet meer kunt evenaren, laat staan overtreffen.
Als recreant (een categorie die leeftijdsloos is) heb ik me nooit bezig gehouden met de algemeen geldende categorie├źn van de Atletiek Unie, maar toen alle PR’s op de diverse afstanden ver uit het zicht bleven, heb ik onderstaande tabel gemaakt. Vlak daarna liep ik als “verse” M45 19.37 op de 5km in Oisterwijk, dus dat was leuk om toe te voegen aan deze tabel!. In mei 2011 heb ik 41.53 gelopen op een 10km, maar ik denk dat dat sneller kan dus die heb ik nog niet ingevuld ;-)

UPDATE: Inmiddels is het november 2012 en heb ik een zeer goeie 7hills achter de rug, mijn tussentijd op 10km was 41.42, en dat is zeer zeker voor verbetering vatbaar!!!

PR's naar leeftijdscategorie