Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

  • 2102This post:
  • 13Reads today:
  • 12Visitors today:
  • 34Visitors yesterday:
  • 289Visitors per month:
  • 20Visitors per day:

About

Ik ben Ton Stikkelbroeck, bouwjaar 1966, sinds ruim 20 jaar samen met Angelique, in 1998 is Luuk geboren, in 2001 Chiel en Tijn zag in 2003 het levenslicht. Drie zoons die binnenkort harder gaan lopen dan hun vader, maar tot op heden nog niet ;-)

Ik heb geen talent voor sport, maar doe het wel graag, al is het maar om een beetje fit te blijven. Hardlopen is de hoofdzaak, fitness/krachttraining is bijzaak, maar wel belangrijk.

Ik ben begonnen met voetbal op mijn 8e bij RK DEV in Arcen en daarmee opgehouden op mijn 20e toen ik reeds ‘n jaar in Eindhoven woonde vanwege studie.  Ongeveer anderhalf jaar heb ik niet (structureel) aan sport gedaan en in februari 1988 ben ik begonnen met hardlopen.

Zoals ik al vermeld heb, is mijn talent beperkt, gemiddeld getalenteerde recreant volgens de calculatoren op internet, maar ik ben wel vrij fanatiek ;-) Ik probeer  iedere wedstrijd zo hard mogelijk te lopen, met mijn horloge als tegenstander, trainingen daarentegen zijn bedoeld om van te genieten. Van een  zware training kan ik overigens ook genieten ;-)

Een korte termijn doel is de marathon van Eindhoven, die ik op een acceptabele manier hoop uit te lopen, daarna ga ik me weer richten op kortere wedstrijden t/m 21.1km
Update: vanwege kuitspierklachten is de voorbereiding op de marathon gestaakt in augustus 2011, voorlopig weer kortere wedstrijden

Update juli 2012: Inmiddels vooral bezig met wat kortere wedstrijden, marathon weer op de lange termijnplanning gezet, maar het gaat nog ‘n keer gebeuren ;-)