“Marathontraining” ;-)

De training werd zeker in de eerste helft van de week bepaald door een besneeuwde sintelbaan, maandag vond ik dat niet zo’n probleem want de reguliere maandag-200tjes waren sneeuwvrij, maar op woensdag moesten Theo en ik uitwijken naar het Waalrese bos voor een duurloop. Dat bos lag er verrassend goed bij, nauwelijks sneeuw/ijs te bekennen op de brede zandpaden. Door een vlotte finish kwam de gemiddelde snelheid net boven de 12km/h uit en mijn plan is om alle duurlopen komende tijd, voor zover ik die doe, met 12-13km/h te lopen. Een kleine knipoog naar het sportrusten schema, waarbij je duurlopen in het beoogde marathontempo loopt. Niet dat ik er een in de planning heb, maar ik wil gewoon weten hoe dat voelt, sowieso geen liefhebber van langzame duurlopen. Na het lopen in het fitnesscenter plaatsgenomen op de hometrainer als cooling-down, maar nu eens niet alleen maar langzaam: 3 blokjes van 10 minuten op niveau 8, 12 en weer 8 (30%-50%-30%). De middelste 10 minuten hard. Met roeien 30 minuten  een vlak tempo gehanteerd, 6,5km. Ik had besloten deze week tot “extra harde” trainingsweek te bestempelen dus zowel het roeien als het fietsen heb ik met 10 minuten verlengd (3x dus, ma, wo en vr ). Met lopen ben ik nog steeds voorzichtig, wel 4x per week, maar ik probeer onder de 40km/week te blijven (mijn zoon van 15 loopt vaak 80km/week, maarja, de jeugd heeft de toekomst. UPDATE: hij liep vanmiddag indoor 2.05.15 op de 800m!!). Een overzichtje van de afgelopen week:

PS: Naast maand en weeknummer in dit tabelletje o.a. sch (schoenen) KT (krachttraining) wisselduurloop, extensieve interval enzovoorts.

Vrijdagmiddag liep de temperatuur snel op maar toch kreeg ik een bericht van Jur dat de sintelbaan nog steeds besneeuwd was, het wilde maar niet dooien. Ik zou pas 2,5u na dat bericht gaan trainen dus ik hield goeie hoop. Toen ik op de baan arriveerde, net na 16.30u, was een training met 1000tjes inmiddels mogelijk, mits er af en toe geslalomd werd. De extra meters nam ik voor lief en ik begon desondanks aan een zeer constante serie: 4’16”,1   4’16”,0   4’15”,7 en 4’16”,8, vervolgens besloot ik uit de comfortzone te treden en voor het eerst sinds tijden een 5e herhaling toe te voegen. Deze begon ik voor mijn gevoel veel te snel, waardoor ik in de tweede helft onbewust teveel heb afgeremd: 4’18”,8. In totaal liep ik 11,2km in een kleine 66 minuten.

Na een hele korte pauze, enkele minuten, zat ik al op de hometrainer voor 10 minuten rustig, 10 hard en weer 10 rustig, resp. 4,6km, 6,4km en weer 4,6km. Ondanks dat ik tussen de bedrijven door allemaal bekenden tegenkwam die wilden kletsen slaagde ik erin om het tempo in de training te houden, na het fietsen volgde 50 minuten krachttraining met 3 apparaten en 9 dumbel-oefeningen en langzaam begon ik moe te worden…;-) Toch heb ik met roeien nog maar eens wat ge-intervald (6x500p500), de bedoeling in het begin was om het relaxt aan te pakken, maar gaandeweg ging het harder en zeker de laatste snelle 500 was het ultieme hoogtepunt van de trainingsweek na bijna 3 uur trainen 😉  Verzuring alom, maar inmiddels alweer ruimschoots hersteld, de conditie is prima! Een samengesteld plaatje van alle hartslagen, lopen-fietsen-krachttraining-roeien:

De reden voor deze zeer stevige trainingsweek, vooral het alternatieve deel, niet zozeer het lopen, was om te kijken of het een extra impuls zou geven qua afvallen. In combinatie met 4 dagen per week groene thee ipv een pilsje ging het al eerder snel omlaag met het gewicht en deze week was geen uitzondering, weer 1.2kg eraf. Ik begin zelfs het gewicht te benaderen toen ik nog rookte, nog pakweg 4kg, maar dat is niet het doel. In januari 2016 besloot ik dat ik weer “mirrorproof” moest worden, vooral zonder BUIK, en dat is nu bijna gelukt 😉

ciao

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *