Rustig weekje met één uitschieter

De afgelopen trainingsweek begon met een nieuwjaarsreceptie i.p.v. een stevige sessie in het fitnesscenter en dito looptraining op de sintelbaan. De receptie was een stuk leuker dan de kerstborrel, dus nu was het wel de moeite waard om een training te skippen ;-). Woensdag was dus de eerste trainingsdag deze week en helaas was de sintelbaan nog niet sneeuwvrij, dus de enige mogelijkheid was om korte intervallen te doen, de 1000tjes die ik graag wilde moeten nog een weekje wachten. De oostzijde van de baan is vrijwel sneeuwvrij, dus ik heb 200tjes gedaan, voor het eerst sinds heel veel jaren zelfs 15x. Met handschoenen en muts, want ik vind het nog steeds onaangenaam koud, eind volgende week wordt het beter geloof ik.

Vrijdagochtend had ik al wat berichten uitgestuurd naar kennissen die ook op HTC trainen, om even de status van de sintelbaan door te geven en het was al snel duidelijk dat de baan er nog steeds erg winters bijlag. Dan maar een duurloopje dacht ik, maar wel met een behoorlijk tempo! Helaas kwam ik onderweg nog passages tegen met sneeuw en ijs, in totaal toch nog enkele kilometers, maar i.h.a. kon ik redelijk doorkachelen 😉 Ik keek af en toe op mijn horloge om te checken of ik  13km/h liep maar meestal vertrouwde ik op mijn intuitie en achteraf bleek dat de juiste keuze, want het gemiddelde was uiteindelijk 13,4km/h! Zonder sneeuw en ijs had het nog wat harder gekund en voor dit moment is het zeer goed qua conditie! De rest van de training was rustig, 20 min. fietsen, 45 min. kracht en 20 min. roeien.

Na zo’n explosieve training  is het zaak om weer even rustig aan te doen en daarom deed ik vanmiddag een rustige wisselduurloop, 12 kilometer a 11,5km/h met elke 5 minuten een korte versnelling a 13,5-14km/h. In de laatste kilometer nog 5 korte wat pittige tempo’s a 16km/h, dat is de laatste tijd standaard bij een duurloop, maar ook met intervaltrainingen op de de Campus doe ik het wel eens.

 

Een rustweekje met toch een snel accent 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *