Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

  • 160This post:
  • 12Reads today:
  • 11Visitors today:
  • 34Visitors yesterday:
  • 288Visitors per month:
  • 20Visitors per day:

Stevige trainingsweek!

Behalve de twee echte rustdagen, donderdag en zaterdag,  heb ik deze week mezelf niet gespaard ;-) Vier keer roeien, lopen en fietsen , drie keer krachttraining, en het voelt goed, ik heb nergens geforceerd, dus ik ga de komende tijd op dezelfde voet verder. De loop kilometers in week 1 zijn trouwens wat aan de hoge kant omdat 1 januari eigenlijk in week 52 viel, maar om administratieve redenen heb ik die bij week 1 gevoegd ;-)

Ik had vanmiddag eigenlijk een tempoduurloop in gedachten maar al heel snel werd dat een rustige wisselduurloop, want de benen waren heel zwaar. Uiteindelijk bleek het gemiddelde tempo (over de hele training) wel mee te vallen, tegen de 12km/h, maar de versnellingkjes gingen maar moeizaaam tegen de 14km/h.  Omdat het een stevige week was is het niet erg dat de komende week heel rustig word, ik heb wat andere verplichtingen die me minstens één training gaat kosten, misschien ook wel twee ;-)

ciao

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>