Voorzichtige wedstrijdplanning

Voor het eerst sinds jaren durf ik weer eens een rijtje wedstrijden, heel kort nog, zwart op wit te zetten. Zoals de trainingen nu gaan, met veel alternatieve training en niet teveel loopkilometers, denk ik blessurevrij te blijven en de conditie verder op te bouwen. Tijdens de intervaltrainingen voel ik af en toe de macht in de benen terugkeren en vorige week was ik heel blij dat ik 55 minuten lang, gedeeltelijk door de sneeuwprut een gemiddelde van 13km/h kon lopen. Langzaam maar gestaag verder aan de vorm werken is nu het devies en me niet laten verleiden om in de val van meer en meer kilometers te trappen, dan maar wat meer fietsen en roeien hoewel ik dat niet zo leuk vind als lopen natuurlijk 😉

Nevenstaand het rijtje dat ik voorlopig heb uitgekozen, met een debuut op de Dommelloop van Asterix, de studenten atletiek vereniging in Eindhoven. Een wedstrijd die plaatsvindt op het TU/e terrein, een nostalgisch gebeuren dus. Rondjes van 2,5km als ik goed ben geinformeerd en dat vind ik ergens wel prettig, doet me denken aan de winterloop vroeger in Oisterwijk. de andere twee wedstrijdjes zijn “oude bekenden” waarbij vooral de vennenloop al teruggrijpt op het begin van de periode waarin ik voor het eerst serieus trainde. resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst maar ik heb 3 PR’s gelopen in Oisterwijk: In 94 en 95 een PR op de 15km (later verbeterd in Oirschot) en in 2011 toen ik net met roken gestopt was en mijn bloed vrij van koolmonoxide een M45 PR op de 5km. Bij de voorjaarsloop heb ik maar één keer echt goed gelopen, 2009,  en toen bleek de 7.5km 300m te lang te zijn, zeer frustrerend 😉

Er schiet me nu een bijzondere uitslag te binnen in Oisterwijk, ik heb er ooit met Luuk en Chiel samen de 5km gelopen. Het was voor eind april bijzonder koud, een graad of 7, en 500m na de start barstte er een ontzettende regenbui los waardoor de spieren in no-time verstijfden, het was echt NIET leuk, de jongens hebben toen ook flink afgezien, Chiel had buikpijn anders had hij grote broer verslagen 😉 Het was in 2012, Luuk was 13 en Chiel was net 11 geworden. Er waren 62 deelnemers op de 5km waarvan 34 mannen

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *