Cardio tussendoortje

Gewoon, omdat het kon en ik er de tijd voor had…Ik had vanavond vroeg gegeten met de zoons, eega had iets op het werk en rond 18.00u was ik al in het fitnesscenter op de High Tech Campus. Extra looptrainingen toevoegen aan de 4 die ik al een tijdje wekelijks doe lijkt me op dit moment niet verstandig, maar wat fietsen en roeien kan nooit kwaad. Het plan om in de eerste weken van het nieuwe jaar wat extra te verstoken is misschien wel ingegeven door de kleine frustratie dat ik in 2016 nét geen 10 kilo ben afgevallen. Niet dat het ooit een streefgetal was, maar toen ik er op 24 december al dichtbij kwam werd het dat wel min of meer, echter na de 76,1kg van 24/12 volgde op oudjaarsdag 76,4 en ‘n week later 76,9kg. In twee weken kerstvakantie toch weer wat erbij ondanks een flink aantal (11) trainingen. Daarnaast ben ik deze week begonnen om mijn bierconsumptie aan te passen middels enkele alcoholloze dagen per week, dat scheelt weer wat Kcal en als ik dan ook nog wat extra sport ben ik benieuwd naar de weegschaal zaterdag. Bijna 6 jaar geleden ben ik gekapt met roken na ongeveer 32 jaar, maar bier drinken deed ik al net zo lang en is sinds mijn studententijd tot een dagelijkse gewoonte geworden. Tijd om er iets aan te doen…

Ik had vooraf besloten dat ik een half uur zou fietsen op de hometrainer gevolgd door een half uur roeien. Ik stelde op de fiets de “heuveltraining” in en dat werd 30 minuten knallen, waarin ik overigens wel wat adem overhad voor een gesprekje met een van mijn vroegere managers die op de fiets naast me kwam zitten. Gelukkig had ik twee shirts meegenomen want na 30 minuten was ik doorweekt ;-). Ik had in 30 minuten 18,75km gefietst, ofwel 37,5km/h en in vergelijking met voorjaar 2015 toen ik dat heuvelprogramma regelmatig deed is de snelheid ongeveer hetzelfde, maar destijds kon ik dat 45 of zelfs 60 minuten volhouden, kwestie van wat vaker oefenen, hoewel……

Na 5-10 minuten uitzweten een droog shirt aangetrokken en een eierkoek gegeten weggespoeld met water. Ik begon met roeien in een rustig tempo, overdenkend wat ik in dat half uur zou doen. Na 10 minuten besloot ik om een paar keer 500 meter gecontroleerd hard te gaan, zeker niet voluit en in de grafiek is te zien hoeveel herhalingen dat werden. Voor het gemak deed ik in de pauzes ook 500m dan hoefde ik verder niet te rekenen gaandeweg, mijn rekenkunsten worden minder naarmate ik meer vermoeid raak. precies na 30 minuten ben ik gestopt en had ongeveer 6,2km geroeid. Omdat ik wat zware benen gekregen had nog 4km rustig getrapt op de hometrainer.

 

Morgen weer gewoon lopen en dit soort fratsen slechts ter ondersteuning 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *