2017 Positief begonnen

Ik had al eens bericht over probleempjes met grote teen en zooltjes, het lijkt nu toch de goeie kant op te gaan, ik heb steeds minder last van het teengewricht! Vandaag heb ik dan ook best lekker gelopen ondanks het weertype dat mij totaal niet aanstaat: Rond het vriespunt en waterkoud! Ik snap niet dat mensen dit leuk vinden en zelfs licht euforisch zijn dat we nu een paar echte winterdagen hebben, ‘t kan mij gestolen worden 😉 Ik heb vandaag voor het eerst in volgens mij bijna 4 jaar hardloophandschoenen aangehad en die waren wel prettig. Ik heb van die hele dunne, zelfde stof waar je vroeger thermoshirtjes van had.

Van mijn zoon die vanochtend al gelopen had begreep ik dat het erg druk was in het bos qua wandelaars en fietsers maar aangezien ik 3 uur later vertrok om 14u was het al heel rustig ten zuiden van Eindhoven. Voor het eerst heeft trouwens een zoon, in dit geval de middelste, we hebben nog maar één lopende zoon, meer kilometers gelopen dan zijn vader. Hij registreert zijn km’s vanaf april en zat in die 9 maanden net iets hoger dan ik in 12 maanden. Als ik weer wat beter in vorm ben ga ik op de zondagen ook weer wat andere dingen doen zoals Fartlek en testloopjes, maar voorlopig doe ik een wisselduurloop van 12km.

Het tempo zat er vandaag redelijk in, het relaxte duurlooptempo lijkt wat op te schuiven naar 12km/h en in de versnellingen elke 5 minuten deed ik vooral rustig aan, 14 max 15km/h. Onder de snelweg was het GPS signaal weer even zoek, maar in tegenstelling tot vorige keer werd dit direct na het viaduct weer opgepikt door het horloge. Wat wel weer balen was dat mijn bril regelmatig zeer beslagen was, dus stoppen om even schoon te poetsen. En het ziet er naar uit dat ik die bril nodig zal blijven hebben, mijn rechteroog wordt niet meer beter en blijft op een niveau ver onder wat het ooit was, tja, ik schreef het al in augustus: Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ik naderde het floraplein toen mijn klokje op 55 minuten sprong, en ik deed nog een versnelling van 30 seconden, daarna is het nog 900m naar huis en daarin heb ik nog 4 kortere versnellingen gedaan, plm. 17km/h, altijd zodanig uitgekiend dat ik de training snel eindig.

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *