rust (roest?)

Ik heb mezelf een paar extra rustdagen opgelegd vanwege de de voetprobleempjes, maar ook op dagelijkse basis is rust belangrijk. Een uitspraak van Joop Zoetemelk, TdF winnaar in 1980, is mij altijd bijgebleven. Als je een avondmens bent zoals ik, en toch de voorkeur hebt om vroeg op kantoor te zijn, wordt het wel lastig om doordeweeks voldoende slaap te krijgen. En met avondmens bedoel ik dat ik eigenlijk zelden voor 12 uur slaap heb, meestal pas tussen 1 en 2 uur. Ik probeer de laatste tijd wel altijd rond middernacht in bed te liggen en gelukkig slaap ik dan vrij snel in.

Mijn nieuwe speeltje, de Polar M400, fungeert ook als activity tracker en als ik ‘m ‘s nachts draag wordt het slaappatroon geregistreerd, hij maakt zelfs verschil tussen licht slapen en diep in slaap zijn, de scepticus in mij gelooft het niet helemaal 😉 Maar goed, er komen leuke grafiekjes uit en wat ik altijd al dacht wordt wel bevestigd: Doordeweeks slaap ik ongeveer 6u per nacht en in het weekend, als er niets op het programma staat, veel langer 😉 Donkerblauw is diepe slaap, lichtblauw onrustige slaap, het is de grafiek van vorige week.

ciao

PS: Helaas was de kerstborrel vandaag een tegenvaller, had beter kunnen gaan trainen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *