Compenseren op andere disciplines ;-)

Volgens Polar heb ik vandaag meer dan 300% van mijn dagelijkse activiteit volbracht, dat stemt tot tevredenheid, want calorieën verbranden staat nog steeds hoog op de agenda omdat ik ik vooralsnog  niet tevreden ben met mijn spiegelbeeld 😉 Waar ik van baal is dat de GPS functie vandaag voor het eerst echt de mist in ging, van de hardlooptraining is alleen de heen- en terugweg naar de sintelbaan geregistreerd. Ik kwam daar tijdens de training achter maar op de sintelbaan is GPS verder niet zo belangrijk, dus ik heb daar weinig aandacht aan geschonken, dat komt achteraf wel.

Door de irritatie van de linker grote teen besloot ik tot een aangepaste training, ik had geen zin in een langzame duurloop maar heb gewoon de vlotte stukjes tot een minimum beperkt: 4x (6×100/100), dat wil zeggen 100 vlot, 100 rustig. De bedoeling was om de vlotte 100tjes met 16-17km/h te lopen, dat ging vrij makkelijk, en de rustige 100tjes met DL1 tempo, dat lukte niet, het werd wat langzamer met 9-10km/h. Na 6x 100/100 deed ik een dribbelpauze van ruim 200 meter w-dr-w en dat was genoeg om fris aan de volgende serie te beginnen. Het was een makkelijke training qua conditie en snelheid, helaas af en toe wat pijntjes in de linkervoet

Ik was blijkbaar niet echt heel moe geworden want tijdens de coolingdown op de hometrainer liep de hartslag omhoog i.p.v. omlaag 😉 Ik begon met 30km/h de eerste 10 minuten en daarna steeg de snelheid naar 36-37 km/h. Ik fiets na het hardlopen altijd met lage weerstand, 1/3 van het het maximum, dus ik moet heel hard trappen om wat snelheid te maken. In de eerste 10 minuten zat ik tegen de 100 rotaties per minuut, vervolgens 10 minuten tegen de 110 RPM

Van de daaropvolgende krachttraining van 30 minuten heb ik ook een grafiekje maar dat is niet echt boeiend want de HF komt nauwelijks boven de 100 uit. Ik heb de 3 standaard apparaten voor buik en rug gedaan en met dumbels nog 5 oefeningen voor schouders, rug en biceps, die laatste 5 niet al te zwaar, alles met een setje dumbels van 2x8kg. Wat wel weer leuk is om te zien is de grafiek van het roeien, ik heb zoals gebruikelijk de laatste tijd 20 minuten geroeid, maar voor het eerst sinds lange tijd in intervalvorm. Ik besloot na 1km roeien om dat te doen en ik had in gedachten 200 snel 100m recuperatie, maar toen ik begon merkte ik dat de HF na 100m rust nauwelijks daalde. De training werd aangepast naar 200m rust en om het in te passen in 20 minuten deed ik 7 herhalingen, zodat er ook nog wat ruimte was voor cooling down

Goed getraind weer, ben benieuwd naar de weegschaal meting morgenvroeg 😉 Aandachtspunt blijft wel de linkervoet , met name de grote teen, maar komende week is al een hele rustige dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt,

ciao

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *