Foute broek?

Al enkele dagen stil hier op dit blog, dat is meestal geen goed nieuws, ik heb week 49 afgesloten met een langzame duurloop en week 50 vanmiddag afgetrapt met weer een rustige duurloop. Ergo, er ging iets fout afgelopen vrijdag 😉 Het teveel aan enthousiastme werd tijdens de vrijdagtraining afgestraft met een lichte spierbeschadiging, tegen een stevige kuitkramp aan, maar net op tijd de snelheid getemperd denk ik. We deden een pyramide training, de 100 en 200 nog relatief rustig maar vanaf 300 (67s) en 400 (92s) begon het vlotter te gaan, maar met 1.54 op de 500 liep ik een tijd die ik nog niet eerder bij deze training gelopen heb. Helaas, bij de daaropvolgende 400m (89s), voelde ik op het einde iets in mijn kuit schieten en ik wist meteen hoe laat het was. Ik besloot de training af te maken maar op 2/3 van de 300m liet ik Theo lopen want ik voelde de kramp opkomen, desondanks 65 sec. De laatste twee tempootjes gingen met de handrem erop, 46 en 23 seconden. Ik liep in korte broek, misschien is kou op de spieren een oorzaak voor deze krampaanval? Het zou goed kunnen, maar ik vond het persoonlijk niet echt koud, keuze voor korte tight kwam door het feit dat het 11 graden was 😉 Op het plaatje is te zien dat ik op de strip geen goeie GPS ontvangst heb, ik heb dat vandaag nog even specifiek uitgetest

Zondag besloot ik tot een kort rondje in het schuttersbos, de rechterkuit was nog vrij hard en stijf, dus schuifelen met kleine pasjes. Dat valt dan vies tegen als je twee dagen eerder nog echt hard hebt gelopen, en een duurloop met versnellingen behoorde niet tot de opties. Even aanzetten zou direct voor kramp in de kuit zorgen, dus ik heb me 8km lang ingehouden, ongeveer 10km/h. Ook vandaag ben ik verstandig geweest en heb 7km op de sintelbaan rondjes gelopen in het donker, bij dit tempo, meestal 11km/h, heb ik geen licht nodig. Ik heb als test over de strip heen en terug exact op dezelfde lijn gelopen, kaarsrecht, en weer geeft de GPS een dronken zwabberkoers weer 😉 Het lijkt er op dat de relatief hoge bebouwing op de Campus de GPS wat stoort

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *