week 46 moeizaam geeindigd ;-)

Het was niet veel vandaag, de benen waren erg zwaar en het tempo tijdens de wisselduurloop, althans de rustige stukjes,  kwam niet boven de 11km/h. Ik heb geloof ik wel 5 keer in 12km een pauze gehouden om wat rekoefeningen te doen, en dat is geen goed teken ;-) Ik liep richting de Aalsterhut, daarna de snelweg over en via Pad van Ad en de hoogspannningsmasten naar viaduct A67, vervolgens naar Gijzenrooi en Stratum , naar huis dus. Ik heb 12 x30 seconden redelijk vlot gelopen, 14+km/h, en in de laatste km nog 5x 15 seconden a 17km/h, dus ondanks het moeizame gesjok af en toe was er toch sprake van kwalitatieve kilometers. Vergeleken met vorige week (13-11) was het een totaal andere duurloop, grotendeels veel langzamer, maar wel met wat snelheidsaccenten!

 

De trainingsweek was verder prima, met lopen heb ik weer een stapje gemaakt, net als met roeien hoewel ik dat van veel minder belang vind. In de laatste kolom staat het fietsen en dat is puur een ondersteunende activiteit, meestal cooling down na het lopen, soms ook warming up. Het was een goeie week maar er is ook iets negatiefs te melden, pijn in de lage rug, ik kan er wel mee trainen, maar het is al geruime tijd irritant aanwezig. Het plan is om voorlopig 3 korte trainingen te doen op maandag woensdag en vrijdag en op zondag iets langer, de 36km van deze week, zie plaatje, moet voorlopig het maximum zijn. De vorm zoals ik die graag zou hebben is er nog nog niet , maar met de (trainings)regelmaat die er nu is zal dat niet lang meer duren, ik hoop tijdens de genneperparkenloop op oudjaarsdag mijn eerste poging te doen.

 

Omdat ik noodgedwongen lange tijd niets kon doen was mijn gewicht natuurlijk toegenomen, niet echt exponentieel zoals ik verwachtte, maar toch een paar kilo erbij.  De twee maanden inactiviteit zorgden voor 4-5 kilo extra, en ik ben nu bezig om het weer langzaam af te trainen.

De langjarige trend is te zien in onderstaand plaatje. Voor april 2011, toen ik stopte met roken, heb ik bijna 30 jaar 68 kilo gewogen, en toen hield ik die gegevens niet bij omdat er toch nooit variatie in zat

 

cia0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *