Klassiek weekje

Buienradar was gelukkig niet erg accuraat vandaag, want van een training in de regen zoals voorspeld was geen sprake, sterker nog, ik heb een groot deel van de training in de volle zon gelopen. Aan de schaduwkant van de baan was het voor het gevoel overigens wel enkele graden kouder dan in de zon, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik trainde volgens plan, 400tjes, en dat is een uitdagende training, dus ik besloot het aantal herhalingen te beperken tot 5, aangevuld met wat hondertjes.

Na 1.46km warmlopen ging de eerste 400 nog niet echt goed, maar daarna werd een goed tempo gevonden. Het ging eigenlijk steeds beter en ik had al plannen om het aantal herhalingen uit te breiden. Maar in de 4e en 5e herhaling voelde ik wat pijntjes en besloot om het kort te houden, een paar hondertjes kon natuurlijk altijd nog. De eerste 3×100 deed ik op het voetbalveld, daarna 2x op sintels met dezelfde intensiteit, de tijden spreken voor zich, het verschil in demping is zichtbaar. De afgelopen trainingsweek is voor het eerst sinds lange tijd vergelijkbaar met een hele goeie trainingsperiode toen ik nog op de high tech campus werkte. Drie keer per week intervallen op de sintelbaan en in het weekend wedstrijd of een andere intensieve prikkel. In onderstaand plaatje een voorbeeld uit 2009, net als deze week iedere maandag 200tjes, woensdag 1000tjes en op vrijdag 400tjes

Dit schema heb ik lange tijd gevolgd en het was zeer prettig om te doen, ik wil dit komende tijd in ieder geval hanteren. Zeker nu het steeds vroeger donker wordt ben ik doordeweeks zowiezo aangewezen op de sintelbaan, de duurloopjes in het waalrese bos zijn even niet mogelijk.

Na de looptraining heb ik 20 minuten de benen losgetrapt op de hometrainer, ik had maar minimaal uitgelopen met 1.1km. Vervolgens heb ik wat fitnessapparaten gedaan en met dumbels weer de Big3, bankdrukken en squats met 2x14kg en deadlift met 2x18kg.  A;s afsluiting 20 minuten roeien en hoewel ik vandaag de insteek had om rustig aan te doen kwam ik toch tot 4.48km

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *