Week 45 afgerekend met verkoudheid

Vorige week zaterdag begon het met keelpijn, en helaas zette het enkele dagen stevig door met hoofdpijn, algehele malaise en veel niezen en hoesten. Ik heb alleen op maandag de trainingen geskipt, verder vind ik dat als er geen sprake is van koorts er altijd getraind kan worden, hooguit wat aanpassing aan de intensiteit. Zodoende is het weektotaal redelijk op peil gebleven, zeker wat betreft het roeien en fietsen, dankzij die nutteloze training op donderdag 😉 Hardlopen werkt beter dan neusspray en stomen, dat is al jaren mijn vaste overtuiging. Fietsen kan ook trouwens, eigenlijk elke duursport, mits in de buitenlucht beoefend, bevordert het herstel van een verkoudheid. Thuis op de bank (evt. onder een slaapzak) met een kopje thee en een beschuitje heb ik persoonlijk nooit gedaan, dus ik weet niet of dat effectief het herstel zou bevorderen.Voorlopig wil het het weektotaal houden zoals het nu is: 30-35km lopen, 1 uur roeien, en fietsen vind ik wat minder boeiend, dat kan over een paar weken ook 0km zijn 😉 Krachttraining blijft natuurlijk wel “in the picture”

Vanmiddag heb ik buienradar bestudeerd maar had geen zin om echt het einde van de regen af te wachten, dat werd te laat in de middag.Daarom ben ik vertrokken terwijl het nog wat miezerde, en bij een temperatuur van een paar graden boven nul is dat niet echt prettig, maar meestal begint de kou pas door te dringen na 50-60 minuten. Ik had een warm shirt aan en een Newline bodywarmer, dus dan kan ik wel tegen een stootje. Ik was nog niet lang onderweg toen ik een achtervolger bleek te hebben, en die ging erop en erover, dat maak ik niet vaak mee tijdens trainingen. 4km later had hij 100m voorsprong en gaf ik het op, geen energie meer aan verspillen. Stiekem had die andere loper er wel voor gezorgd dat ik, gezien mijn huidige vorm, best een strak duurlooptempo aanhield. Toen ik de stratumse heide verliet en de fietspaden richting Gijzenrooi op ging had ik weer een mooi richtpunt, een loper die ongeveer mijn tempo aanhield en waar ik heel langzaam naar toe kroop.Plotseling versnelde hij en was ik even overrompeld, maar dat bleek een tijdelijke opleving en even later haalde ik hem in. Richting heezerweg en floralaan kreeg ik in de gaten dat er nog besst een snelle tijd in zat, maar ik was moe, ik besloot te wachten tot het floraplein met versnellen. In het tabelletje de cijfers van deze duurloop, er zat nog wat in het vat 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *