Tikkeltje inconsequent, maar toch lekker getraind ;-)

Toen ik begin deze week door zware verkoudheid twee fitnessbezoeken en één looptraining  “verzaakt” had, heb ik nog betoogd dat “trainingen inhalen” not done was. Ik weet niet meer of ik het hier ook ergens heb opgeschreven , of dat ik het alleen mondeling verkondigd heb tegen Theo. Als ik een looptraining mis ga ik normaalgesproken niet gelijk de volgende dag , maar wacht gewoon het volgende moment in het schema af en kijk of het dan wel kan, daar heb ik me op zich wel aan gehouden, woensdag was de eerste looptraining. Maar bewust/onbewust (maak uw keuze) heb ik wel zo ver gelopen dat ik deze week met drie trainingen op hetzelfde weektotaal kan uitkomen als vorige week in 4 sessies, Daarnaast heb ik gisteren nog een eigenlijk volledig overbodige exercitie uitgevoerd, maar ik had tijd over en een mens moet toch wat met zijn tijd ;-). Ik ben naar HTC gefietst en heb daar een uur cardio gedaan met een dak boven mijn hoofd, nooit eerder vertoond. Ik deed een bike-row-bike van 10km a 25km/h, 8.7km roeien in 40 minuten en 5km heel rustig uitfietsen, waarom weet ik niet, het was een ingeving, maar de oplettende lezer heeft wel door dat het normale weekschema qua afstanden weer helemaal is gecompenseerd.

Zelfs met zo’n nutteloze, inspiratieloze training kan ik me nog best vermaken, het alternatief was dat ik een uur op een stoel had gezeten, pick your choise 😉 Maar vandaag weer het echte werk naast alle nevenaktiviteitjes in het fitnesscenter, het was fris maar verder goed loopweer en omdat mijn loopmaat er niet was besloot ik op de baan te trainen, normaal op vrijdag een duurloop, maar zonder  gezelschap is dat toch minder leuk. Als je wat te kletsen hebt gaan de kilometers veel sneller, maar ben je ook minder geneigd om steeds aan kleine ongemakjes te denken, pijn aan mijn teen, ik heb hoofdpijn, linkerknie, enzovoorts. Helaas kon Theo vandaag niet, zijn trainingsachterstand loopt op ;-), en ik besloot tot een minimale training qua (loop)omvang, ik had een pyramide in gedachten. De warming up bestond uit 5km fietsen op de hometrainer en 775 meter lopen met wat lichte versnellingen, daarna 100-200-300-400-500 en weer terug 400-300 etc. Alles in een vlot tempo, met pauzes die overeenkomen met het voorafgaande snelle tempo. Het viel wat tegen, na 100m in 22 seconden dacht ik na 100m dribbelen 200 te lopen in 45.0, dat bleek 47,5 te worden, oei… Normaal loop ik met deze training alle tempootjes boven de 15km/h, de meesten zelfs ruim, dat idee moest ik maar laten varen. En inderdaad op de 400tjes en de 500 lukte dat ook gewoon niet, te moe, te langzaam, verkoudheid in de benen geslagen? Op de terugweg heb ik nog wel de laatste 200 en 100 gelopen in 42 en 20.1, gewoon omdat het kon, en om even een goed gevoel op te doen. Als cooling down heb ik 775m naar het fitnesscenter gelopen en direct aansluitend 5km op de hometrainer. Lopen: 6.55km in 41 minuten, minimaal qua omvang en (totale gemiddelde) snelheid, maar toch heb ik goed getraind!

Na het uitfietsen was een verandering van bovenkleding noodzakelijk, zeiknat, en ook de inwendige mens werd tussendoor even aangesterkt met eierkoeken, weggespoeld met water. Qua krachttraining doe ik het nog rustig aan, vandaag 3 apparaten voor buik en lage rug, waarvan ik me wel eens afvraag of het zin heeft, ik ga daar nog op googlen, U hooort van mij. De betreffende apparaten doe  ik nu met 55-65 kg en dat is 25 kg minder dan in het voorjaar, een veilige marge om mee te starten denk ik. Met de dumbels vandaag een Big3 sessie, bankdrukken, squats en deadlift, alles met relatief lichte dumbels (2-3kg lichter dan in het voorjaar). Krachttraining is het onderdeel waar ik het minste haast bij heb, dat mag nog even duren voor het weer “op niveau” is, whatever that may be, het belangrijkste bij die tak van training is om te voorkomen dat er chronische pijntjes in nek en schouders gaan ontstaan.

Als afsluiting 20 minuten roeien, dat was voor het weektotaal natuurlijk 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *