week 44 helaas afgesloten met keelpijn

Afgelopen zaterdag ging ik naar bed met keelpijn die in de loop van avond kwam opzetten, zomaar vanuit het niets. Zondag nog steeds aanwezig, vergezeld van een stevige verkoudheid, maar dat heeft me niet belet om zondagmiddag een stukje door het bos te rennen. Dat ging eigenlijk erg goed! Omdat het de eerste week met vier trainingen was sinds lange tijd had ik besloten om het bij een korte duurloop (8.4km) te houden in het schuttersbos met elke 5 minuten een versnelling van 30 seconden. Dat is de aloude wisselduurloop die ik al begin jaren 90 deed in de schema’s van Pieter Key uit Dodewaard (PK Running), toentertijd was het altijd 20 sec versnellen elke 5 minuten en rustig tempo daarbuiten 12km/h. Nu gingen de rustige stukken < 12km/h maar de vlotte stukken heel makkelijk 14-15km/h ondanks soms lastige bospaadjes. Toen ik bij 35 minuten de 7e versnelling inzette was ik al bijna bij het floraplein en het ging nog steeds lekker. Voor het laatste stuk van Floraplein naar huis, ‘n kleine kilometer, heb ik een apart “schemaatje”: Vanaf het floraplein begin ik met een versnelling van 20 sec. a 17-18km/h, gevolgd door een dribbelpauze van 40 sec., en dat vier keer. Afhankelijk van hoe hard k gelopen heb eindig ik met een vijfde versnelling van 25-35 seconden tot aan mijn voordeur, daarna nog even wat door de straat wandelen en de benen losschudden

Samenvattend heb ik in week 44 bijna 33km gelopen, 25km op de hometrainer gefietst in heel rustig tempo (25-30km/h), en in precies ‘n uur roeien heb ik 12.86km afgelegd (iedere training precies 20 minuten) en niet te vergeten ongeveer anderhalf uur krachttraining. Het was een leuk begin om weer consequent 4x per week te gaan trainen en alles langzaam wat uit te breiden, maar helaas… Maandag bleek de verkoudheid en het algehele malaisegevoel exponentieel te zijn toegenomen en ik heb besloten niet te gaan trainen, zelfs niet een klein stukje lopen. Ik heb zowel van zondag op maandag als de afgelopen nacht bijzonder slecht geslapen, en zo beroerd heb ik me volgens mij al jaren niet gevoeld. Ik denk dat het de eerste keer is in ruim 3 jaar dat ik verkouden ben en keelpijn kan ik me eigenlijk al sinds mensenheugenis niet meer herinneren.

Als ik me morgenmiddag ietsje beter voel ga ik samen met Theo trainen, ik heb geen koorts dus dat moet gewoon kunnen 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *