Plannen maken

Ik ben pas een paar weken bezig , maar zodra het trainingsritme weer ingesleten is in het weekpatroon, begint het natuurlijk te kriebelen wat wedstrijden betreft. Niet dat ik wedstrijden nou zo geweldig leuk vind, ik ben geen evenementenloper die aan het genieten is, maar als het goed gaat is het altijd kicken, ook al doet het vaak pijn. Meestal weet ik voorafgaand aan een wedstrijd precies waar ik sta en wat ik kan, die info haal ik uit mijn trainingen, en als ik een goeie dag heb komt mijn prognose ook uit, daar zit ik nooit ver naast. Op dit moment kan ik echter nog niet zoveel, en dat weerhoudt me voorlopig om me in te schrijven bij ieder willekeurig loopevenement. Ik begin pas aan wedstrijdjes te denken als ik een snelheid van 14km/h geruime tijd kan volhouden en misschien kan dat over een kleine twee maanden wel bij de nieuwjaarsloop in de Genneperparken (een van mijn favoriete trainingsgebieden in Eindhoven-zuid)

Tot die tijd doe ik geen “evenementen”, maar ga voor mezelf wel wat testloopjes doen, ik heb daar een zeer uitdagend parcours voor van 4km, dat ik lang geleden bedacht heb als alternatief voor de recreantenloopjes bij de kempische crosscompetitie, zie HIER . Het probleem was destijds dat ik best wel wat crossjes wilde lopen, maar mijn zoons liepen altijd op het einde van de dag , en ik als recreant zou om 10u ‘s ochtends moeten. 😉
Tot oudjaarsdag wil ik een keer of 4-5 zo’n testloopje doen en dan bij de nieuwjaarsloop ook een 4km.

Daarna word het wat lastig want mijn volgende keuze zou de 10km in Venlo zijn (Venloop), maar dat zit allang vol. Ik heb het normaalgesproken niet zo op dit soort mega evenementen, maar Venlo is mijn geboortestad, daar heb ik een band mee. Bovendien is die 10km niet zo sterk bezet, ik loop altijd in de top 10 van miin leeftijdscategorie. Dat is op zich niet belangrijk, maar wel dat ik volop ruimte heb om te lopen, in de verste verte niemand te zien 😉 (beetje overdreven). Als alternatief overweeg ik dan de Vennenloop in Oisterwijk, een klassieker op iets bescheidener schaal waar ik voor het eerst deelnam in 1994, en waar ik vele mooie herinneringen aan heb. Ik vergeet overigens nog de voorjaarsloop in Venlo, maar de kans is groot dat die ook volgeboekt is, moet ik nog even checken. Als dat allemaal goed gaat moet ik gaan opletten wanneer de inschrijving start voor de 7 hills in Nijmegen,
ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *