Week 43, eerste intervaltraining!

Na de drie trainingen van vorige week moest ik me deze week inhouden om niet gelijk naar 4 trainingen  te gaan. Het ging erg goed vorige week maar het lijkt me verstandig om even pas op de plaats te maken, dus in week 43 ook 3 trainingen.  De week begon met twee rustdagen en op woensdag ging ik voor het eerst naar de high tech campus om te lopen, fietsen, roeien en krachttraining.

Voor het eerst sinds een aantal maanden liep ik een rondje via de Dommel en het Waalrese bos, qua snelheid licht progressief. De echte vorm is er nog niet, maar ik kan mezelf wel wel pushen om het laatste stuk steeds harder te lopen, hoewel dat nu nog bij 13-14km/h begrensd is 😉 Als cooling down 5km fietsen op de hometrainer en daarna een lichte krachttraining met 7 oefeningen (3 apparaten en 4 x dumbel). Als afsluiting 4km roeien in 20 minuten, in een lekker relaxt tempo.

Vrijdag kwam ik op de campus verschillende bekenden tegen, een stukje warmlopem samen met Jan N., vader van een trainingsmaatje van onze Chiel. Die ging eigenlijk veel te hard voor mij dus na 1km liet ik hem gaan en kwam ik even later Jos B. tegen, die een aantal 200tjes samen met mij liep. Dankzij Jos liep ik iets harder dan ik eigenlijk gepland had, maar ik heb geen moment geforceerd. Rond de 16km/h was een prettig tempo en al kletsend met Jos had ik er 10 gedaan voordat ik er erg in had. Tijdens het uitlopen naar het fitnescenter nog even versneld en op de hometrainer de coolingdown gedaan (5km in 12 minuten). Qua kracht voor het eerst de BIG 3 gedaan, bankdrukken, squats en deadlift, 5×5 herhalingen, alles met dumbels.

Vanochtend met geweldige omstandigheden een duurloop in Eindhoven zuid. Korte broek en lange mouwen, maar dat hadden ook korte moeten zijn, want het was genieten! Ondanks het mooie weer kwam ik weinig mensen tegen, hoewel ik heel veel geparkeerde auto’s op mijn route zag staan. Bij het pad van Ad stonden maar liefst 7 auto’s maar ik heb vervolgens 2,5km geen mens gezien, ik was heerlijk alleen in het bos. Het duurvermogen is nog niet op peil, het werd een beetje harken op het laatst, maar vanaf het floraplein naar huis heb ik toch een aantal versnellingen gedaan: 5x 20 seconden hard met 40 s dribbelen.

Ruim 28 km deze week, volgende week iets meer 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *