Statistieken halverwege 2016

Halverwege het jaar is een mooi moment om eens te kijken hoe het er cijfermatig voorstaat, zeker omdat het er wat positiever uitziet dan de afgelopen jaren. Als het de rest van jaar een beetje meezit komt het kilometertotaal boven dat van 2013 uit, waar 2012 te hoog gegrepen is, want in dat jaar heb ik de basis gelegd voor een reeks overbelastingsblessures door teveel te trainen.

Als je het allemaal als aparte trainingen ziet, het lopen, roeien en krachttraining, heb ik in een half jaar 191 trainingen gedaan. Roeien is zoals het plaatje laat zien 6,55km gemiddeld, dat is normaalgesproken een half uur, het lopen kwam pas in maart een beetje op gang en is meestal tussen 45 en 60 minuten tegenwoordig, krachttraining varieerde heel erg dit jaar, soms 20 minuten, soms 60. Er is overigens nog wat meer lichaamsbeweging, plusminus 120 lunchwandelingen van 30 minuten a 6km/h dit jaar. Al deze aktiviteiten hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de gewichtsafname, ruim 8 kilo in een half jaar. Terug naar het niveau van toen ik nog rookte, gestopt in april 2011, gaat niet lukken maar dat hoeft ook niet. ik heb veel meer spiermassa dan toen, dus meer kilo’s, maar er moet nog wel wat buikvet worden weggewerkt 😉 Afgelopen zaterdag het laagste gewicht sinds voorjaar 2013. Na de halve marathon in egmond 2013 (1,29,22) kreeg ik dusdanige voetklachten dat ik nog maar 1-2 keer per week kon trainen, toen begon het gewicht op te lopen…

Toen ik nog echt aan het revalideren was en hele korte stukjes liep deed ik alles op de zelfde schoenen, nu ik weer tussen de 30 en 40km per week loop probeer ik net als voorheen wat af te wisselen. Ik heb nog 4-5 paar schoenen waar ik wat mee kan, rekening houdend met leeftijd en demping natuurlijk. Met de oudste schoenen ga ik echt niet meer de weg op, alleen geschikt voor een kort rondje in het bos. Voor de oplettende lezer: nr 19 mist in dit rijtje, maar het zal helaas nog een tijdje duren voor ik mijn wedstrijdschoenen, asics DS racer, weer kan gebruiken…

Het totaaloverzicht is te zien in onderstaand plaatje, de uitdaging is het kilometrage van 2013 en misschien weer wat maanden >150km

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *