“saai” lopen

Er valt niet veel te melden over de revalidatietrainingen die ik uitvoer en eerlijk gezegd gebeurt er ook weinig dat het vermelden waard is. Ik ben niet in voorbereiding op een uitdagende wedstrijd, het gaat allemaal nog erg rustig met alleen maar duurloopjes en spannender dan een natte voet in een modderplas wordt het niet. We komen vaak ook geen mens tegen afgezien van wat fietsers natuurlijk, maar die horen ook thuis op enkele van de paden waar we lopen.

Mijn laatste bericht is van vorige week maandag toen ik niet gelopen heb maar me wel halverwege de wereldranglijst (2016) indoor roeien heb genesteld door 2000m helemaal dood te gaan. Door een looptraining te laten schieten heb ik vorige week meer geroeid (18.6km) dan gelopen (16.7km). Woensdag heb ik op de roeimachine geprobeerd of ik 1km lang het tempo kon roeien dat mijn schoonbroertje, ‘n echte roeier, tegenwoordig op de 2km roeit. Dat lukte met 1 seconde speling,  3.38,maar vraag niet hoe verzuurd ik bijna van de concept II afdonderde. 2 km uitroeien was nog best een zware opgave … Vrijdag had ik weer wat anders bedacht en roeide achtereenvolgens kilometertijden van 4.40, 4.30, 4.20, 4.10 en vervolgens knallen met 3.45, wat best goed ging.

Met lopen doe ik voorlopig geen spectaculaire dingen, maar heel voorzichtig loop ik wel bijna elke duurloop licht progressief. Ik klok een paar tussentijden en als ik die in het tabelletje invoer rekent excel de snelheden uit. 12 en 19 februari liep ik alleen , overige keren samen met loopmaat Theo

Vorige week heb ik nog lichte krachttraining gedaan, maar verschillende pijntjes gaan niet over dus deze week is cardioweek. Vandaag naast lopen op de roeimachine weer 30 minuten, totaal 6.2km, met daarin 4x500p500. de snelle 500 meters gaan dan in een tempo wat ik uiteindelijk een keer op de 2000m neer wil zetten maar dat wordt nog een lastig verhaal, heel lastig..Ik weiger om me bij voorbaat er bij neer te leggen dat ik niet minstens even hard kan roeien als mijn 11 jaar jongere zwager 😉

ciao

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *