Vreemd “pijntje”

Het liep vandaag eigenlijk meteen best lekker vanuit het fitnesscenter en in in een krappe 4 minuten (plm 11.7km/h) bereikte ik de sintelbaan. Toen ik de baan opdraaide gebeurde er iets vreemds, ‘t leek nog ‘t meest op een krampaanval in de hamstring en dan met name het gedeelte net boven de knieholte. Maar het zette niet echt door, de hele training bleef het zo’n pré-kramp gevoel. Door direct af te remmen en in schuifeltempo verder te gaan was het goed te doen. Ik liep de rondjes op de sintelbaan ongeveer 1km/h langzamer dan het eerste aanloopje over de Strip van 775 meter. Ondanks het vreemde gevoel in mijn rechterbeen, het straalde op een gegeven moment zowel uit naar de kuit en rechtervoet als naar de heup, heb ik toch 8 rondjes gelopen, z0dat ik op een totaal van 7km uitkwam. Die afstand heb ik de afgelopen weken al een aantal keer gelopen, maar nog nooit zo langzaam als vandaag: 39’56” (= 10,5km/h). Ik ben zeer benieuwd hoe het morgen voelt, aan de andere kant heb ik wel eens eerder van dit soort rare “zenuwpijntjes” gehad, het zal wel loslopen.

Tijdens de krachttraining had ik er verrassend genoeg geen last van, zelfs de squats en de deadlifts verliepen zonder problemen. Bij de andere negen dumbell-oefeningen en de drie apparaten gebuik ik mijn benen nauwelijks. Vandaag lag de nadruk bij de “gewone” dumbell oefeningen zoals elke maandag op de borstspieren en triceps. Ik heb vrijwel geen last meer van mijn linkerhand, dus binnenkort kan ik weer wat meer dingen doen, zoals de renegade rows 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *