Soooh, lekker gezweet??

Deze uitroep kreeg ik naar mijn van vocht druipende hoofd geslingerd door een medewerkster van het fitnesscenter toen ik na mijn loopje weer terugkeerde, ze was blijkbaar nog niet buiten geweest gedurende haar werkdag. Het regende, met af toe stevige wind en  de temperatuur was er ook al niet naar om echt te zweten ;-). Toch heb ik best lekker gelopen, kwestie van de juiste kledingkeuze, hoewel ik zeer eigenwijs nog steeds in korte tight liep. Geen noemenswaardige last van gehad overigens, de benen waren vrij snel warmgedraaid.

Omdat ik het tempo weer niet in toom kon houden, mijn zwitsers uurwerk Theo was er helaas niet bij, besloot ik de training aan de korte kant te houden. Ik was deze keer, i.t.t. woensdag, wél rustig begonnen met een rondje sintelbaan van 3.50 (10.7km/h), maar zonder dat ik er moeite voor deed volgden er rondetijden van 3.46, 3.41, 3.36 en 3.25. In het laatste rondje heb ik licht aangezet om in 3.12 (12.8km/h) te eindigen.

Daarna rustig terug naar het fitnesscenter, waar ik mij van de natte plunje ontdaan heb en en met een droog shirt aan de krachttraining begon. Dat werd uiteindelijk ook weer nat, want vooral bij de compound oefeningen is het flink zweten. Ik heb gelukkig niet meer zo’n last van mijn handen, maar heb met de reguliere dumbell oefeningen voor schouders en rug het gewicht voorzichtigheidshalve laag gehouden. Die 8 oefeningen waren eigenlijk een soort lange warming up voor de zware oefeningen, squatpressup en deadlift en in iets mindere mate de bicepcurl-shoulderpress waarmee ik woensdag gestart ben. De drie apparaten voor buik en rug zijn inmiddels zo standaard (3x/week al vele maanden lang) dat ik ze niet meer ga beschrijven 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *