lekker getraind

Afgelopen maandag had ik geen zin om te trainen, ik had een snipperdag maar dat was om een begrafenis te bezoeken, de tweede keer in 6 weken dat ik alle familieleden zag, we hopen allemaal dat we nu een paar jaar verstoken blijven van dergelijke bijeenkomsten…

Gisteren heb ik thuis wat oefeningen gedaan, 10 series bodyweight en 3×15 deadlifts met heel laag gewicht om puur de techniek te trainen, want dat is nog niet zo eenvoudig met een oud, krakkemikkig en protesterend lijf. Met zo’n programmaatje ben ik hooguit 15-20 minuten bezig en toch is het zeer effectief, ik moet er alleen voor waken dat ik het niet overdrijf omdat ik ook al drie keer per week in het fitnesscenter train.

Volgens buienradar regende het om 16.30u, desondanks fietste ik volledig droog naar de Campus, wél heb  ik  voor het eerst handschoenen gedragen tijdens het fietsen. Ik had zowel een korte als lange tight bij me en twijfelde een beetje: 5 Graden, grote kans op regen en bij vlagen stevige wind. Als ik een intervaltraining zou doen had ik voor de lange tight gekozen, maar in mijn huidige duurlooptempo kun je echt geen spieren scheuren 😉

Prompt begon het te regenen toen ik vertrok uit het fitnesscenter en was ik toch even bang voor te grote afkoeling maar nog voor ik de sintelbaan bereikte was het alweer droog en koud heb ik het verder ook niet gehad. Nog geen handschoenen, die heb ik met lopen sinds ik niet meer rook vrijwel nooit nodig. Ik besloot om dezelfde afstand te lopen als vorige week woensdag maar dan zonder wandelpauzes: in totaal 4.3km en de 4 rondes op de sintelbaan gingen in 3.54, 3.56, 3.54 en 3.53, ook zonder Theo kan ik dus constant lopen ;-). Vrijdag samen met Theo trainen en als het goed gaat wil ik het aantal rondjes uitbreiden, ik kan bijna niet wachten om weer eens een echte duurloop te kunnen doen op vrijdagmiddag,zoals we die eind 2014 nog wel eens deden: Langs de Dommel en dan door Waalre weer terug.

Ik heb lekker gelopen, was wel kort (24 minuten), maar de woensdag training blijf ik voorzichtig opbouwen tot het niveau van maandag en vrijdag. Daarna volgde nog ruim ‘n uur krachtraining: 10 dumbell-oefeniningen (4x borst, 3x triceps, biceps, squatpressups en deadlift) en drie apparaten (rug, 2x buik). Ik heb inmiddels weer hele sterke buikspieren alleen…. dat is nog wat verborgen zeg maar. Ik heb een bepaald doel in mijn hoofd en misschien moet ik dat gewoon openbaar maken en vooruitgang rapporteren op FB en hier, als stok achter de deur…ik denk er nog even over 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *