Ik leef nog ;-) En loop nog, …met mate

Sinds mijn laatste bericht d.d. 28 juli heb ik 21km geroeid en 16km gelopen, verdeeld over 8 resp 6 sessies,  fietsen heb ik niet meer gedaan, daar was ik wel een beetje klaar mee ;-). Behalve bovenstaande cardio aktiviteiten heb ik wat kilo’s verplaatst, met de diverse apparaten die ik gebruikt heb ik de afgelopen anderhalve maand 235.000 kg weg geduwt, opgetilt en omlaag getrokken, dat lijkt veel, maar is het eigenlijk niet. Ik doe net als met de dumbels op de apparaten weinig herhalingen: 3 series van 12 – 10 en 8 reps, ik heb namelijk een hekel aan veel herhalingen, net als met hardlopen. Ik probeer het met die beperkte aantallen dan wel een beetje uitdagend te maken door veel kilo’s te pakken. De kilo’s met de dumbels, ook daar 12-10-8 reps, heb ik niet precies bijgehouden, maar ook daar probeer ik langzaam wat progressie te boeken. Lichtelijk demotiverend zijn dan de verhalen van een 16 jarige zoon die voor een deel dezelfde oefeningen doet als ik, maar dan met gewichten waarbij ik serieuze schade zou oplopen 😉

Roeien doe ik tegenwoordig als cooling down in een zeer relaxt tempo van 4.40-5.00/km maar het lopen is natuurlijk core business. Ik ben nu 7 weken bezig en elke week sta ik twee keer op de loopband, nog steeds erg voorzichtig in een soort start-to-run schemaatje. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar twee keer de fout in gegaan tijdens een revalidatie traject, hoewel ik in het najaar van 2014 echt niets fout heb gedaan naar mijn mening (en toch ging het helemaal de mist in), dus nu ben ik extreem voorzichtig. ‘n Dag of 10 geleden dacht ik de “hard”loopstukjes wat uit te breiden ( 4-1-5-1-6-1-7-1, waarbij 1 de wandelpauze is) en prompt had ik ‘s avonds pijn in de middenvoet en de daarop volgende dagen ook. Dus maar weer terug naar kortere stukjes hardlopen en meer wandelpauzes, in korte notatie: ik heb enkele keren 5x(3-1)+2x(4-1) gedaan, dat zijn in totaal 23 minuten hardlopen en de laatste keer, gisteren, heb ik me weer gewaagd aan wat langere stukjes: 3x(6-2). De komende twee weken ga ik waarschijnlijk niet lopen, maar wel veel zwemmen en krachtoefeningen zonder gewichten, daarna hoop ik dat mijn voeten inmiddels wat meer belasting aankunnen,

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *