Stress fractuur

Ik had al zo’n donkerbruin vermoeden, mijn rechtervoet voelt hetzelfde als de linker vorig jaar en was ook wat gezwollen, en gisteren bevestigde de sportarts met zijn diagnose wat ik al dacht. Afgezien van een voorzichtig experiment, 1km op de loopband vorige week vrijdag, heb ik de laatste 9 weken geen meter (hard)gelopen. Die ene km liep ik 9km/h en het was niet heel erg pijnlijk, maar voortdurend een zeurende pijn. Als het zo gaat wacht ik liever nog even…

Ik mag van de sportarts starten met een beginners schema als ik volledig klachtenvrij ben in het dagelijks leven. Wijs geworden van het afgelopen voorjaar zal ik maar weer iets  start-to-run-achtigs doen met wandelpauzes. Begin dit jaar heb ik in 2 maanden opgebouwd van 1km tot 8km, zonder wandelpauzes en twee keer per week…Blijkbaar was het te snel. Als ik over 6 -8 weken nog steeds klachten heb wordt er een MRI gemaakt, maar ik ga er vanuit dat ik tegen die tijd allang weer aan de gang ben. Ik heb de laatste twee weken niet meer gewandeld met collega’s, dat ga ik volgende week weer eens proberen, je moet ergens beginnen (we lopen een half uur in stevig tempo, 6-7km/h)

In de eerste week van april heb ik 13km gelopen en vervolgens tot en met vandaag 752km op de hometrainer gefietst en vanaf 7 mei 67km geroeid in 2 a 3 sessies per week (afhankelijk van feestdagen waarop het fitnesscenter helaas gesloten was). De conditie is uitstekend, ik kan een half uur stevig doorroeien gevolgd door een uur keihard fietsen. Vervolgens kun je me uitwringen maar in principe ben ik dan nog niet aan het eind van mijn latijn, ik zou deze duurtraining nog wel wat uit kunnen breiden. Het is echter beresaai om zo te moeten trainen dus mentaal ben ik wel op een grens aanbeland met anderhalf uur beuken in het fitnesscenter 😉

Over een paar weken hoop ik de eerste stapjes buiten te kunnen maken! (positief blijven)

 

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *