Wedstrijdknopje

In mijn laatste bericht maakte ik melding van een eventuele looptraining op vrijdag na hemelvaart, maar het is gebleven bij een wandeling met fototoestel, leverde mooie plaatjes op, maar ik had het liever anders gezien..Inmiddels is de hoop op een hervatting van de looptrainingen weer wat toegenomen maar ik doe er maar geen uitspraken meer over, die worden toch steeds gelogenstraft.

(in de lege kolom zouden loopkilometers moeten staan, daarnaast fiets – en roeikilometers)

Ik heb vanmiddag de vijfde combitraining (20 minuten roeien + uurtje fietsen) achter de rug en ik heb afgelopen maandag het breekpunt ontdekt qua roeien, oftewel hoe hard moet ik gaan om er tijdens het fietsen nog echt last van te hebben? in de eerste drie combitrainingen legde ik met roeien respectievelijk 4.3, 4.4 en 4.6km af, waarna het fietsen nog vrij makkelijk ging. Maandag had ik na 20 minuten op de concept II precies 4800 meter (2365 halverwege) afgelegd en dat heeft de fietstraining behoorlijk beïnvloed, zo’n zware benen had ik. In een vrij laffe intervaluitvoering met ruime pauzes van 5km (25km/h) deed ik drie keer 5km snel, net boven de 40km/h.

Vanmiddag kwam ik in 20 minuten roeien wéér wat verder, wederom met negative split: 2433+2477+4910meter en de moed zonk me in de schoenen toen ik de hometrainer besteeg na enkele minuten pauze, een beker water en een droog shirt. Als ik vooraf nog geen duidelijk plan heb begin ik maar gewoon te fietsen op gemiddeld niveau (12) met 30km/h. Hoewel ik er geen vertrouwen in had besloot ik gaandeweg 5x5km progressief te doen en al in het derde blokje kreeg ik daar spijt van, want het kostte moeite om de 36km/h te handhaven, lukte ook niet, en ik vreesde een grotere inzinking in het vierde blokje (39km/h). Dat werd inderdaad een lastige 5km waarin ik de beoogde snelheid niet haalde. Ik begon wat moeizaam aan de laatste 5km want ik moest weer versnellen en in de eerste 2 minuten zat ik nog vaak op 40-41km/h. Met nog ruim 5 minuten te gaan ging het wedstrijdknopje om en ging ik helemaal los, periodes met 45-47km/h 😉 Zoals in het plaatje te zien is, ging het net allemaal wat langzamer dan voorgaande keren, maar toen had ik geen 20 minuten stevig roeien als warming-up.

Conclusie van de laatste 5 trainingen in het fitnesscenter: De conditie is prima, anderhalf uur aan vrij intensieve cardio-activiteit wordt goed verteerd, nu nog ‘n keer lopend deze intensiteit leveren 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *