IJdele hoop?

Ik sloot mijn vorige bericht af met de mededeling dat ik deze week nóg meer zou fietsen en roeien maar dat gaat niet door, vrijdag is het fitnesscenter dicht. Het is natuurlijk een bedrijfsfitness en de verwachting is waarschijnlijk dat er vrijdag op de Campus weinig gewerkt wordt. Nou had ik gisteren al een aardig alternatief bedacht, namelijk een eerste voorzichtige looptraining! Maandag en gisteren leek ik een stuk minder last van mijn rechtervoet te hebben, zelfs na de lunchwandelingen. Helaas was het vandaag weer als vanouds dus ik moet even afwachten hoe het vrijdag voelt. Morgen ben ik een groot deel van de dag in touw als jurylid bij het NSK baan (studenten NK), dat is alvast een goeie test 😉

Vanmiddag na het werk besloot ik er een stevige cardiosessie van te maken, 20 minuten roeien en ‘n uur heuveltraining op de hometrainer met 5 minuten cooling down. Doordat ik het roeien minder sloom begon werden er weer wat extra meters afgelegd, 4.62km tegen 4.44 en 4.3 voorgaande keren. Bij het fietsen heb ik per ongeluk de laatste 8 a 9 minuten volle bak gereden, maar een halve minuut voor het einde kwam ik er achter dat ik me verrekend had ;-). Ik had bij het roeien al behoorlijk wat zweet gelaten en het eerste half uur fietsen ging niet makkelijk,  in het tweede gedeelte nam ik af en toe wat extra rust door in de gedeeltes met weinig weerstand slechts 30km/h te fietsen. Na pakweg 50-51 minuten onstond er blijkbaar kortsluiting in mijn hersenpan want toen ik naar de verstreken tijd en de afgelegde afstand keek zag ik opeens mogelijkheden om toch een negative split te fietsen, ik had me precies 1km vergist…

Zo’n heuveltraning op de hometrainer bestaat uit een aanloopje van 8-9 minuten met slechts één klein stapje qua weerstand , en dan heel lang 1 minuut zwaar 1 minuut licht om te eindigen met 4 minuten vrij licht. Op de display ziet het er schematisch ongeveer zo uit:

Dit patroon zie je de hele tijd langskomen en het blokje waarmee je bezig bent zie je verkleuren als je het gedaan hebt. Bij de lage blokjes is het erg lastig om snelheid te maken want je moet dan minstens 110 rpm trappen, wat lastig is als je net licht verzuurt uit een hoge piek komt. De cijfers van deze training:

Ik hoop nog steeds op een looptraining vrijdag, maar waarschijnlijk wordt het een lange fietstocht met fototoestel, ijs en weder dienende

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *