koersbroek en derde bal

Heel langzaam lijkt het wat beter te gaan met de rechtervoet, de lunchwandeling werd vandaag goed verteerd. Vorige week had ik steeds na een half uurtje wandelen de rest van de middag behoorlijk last van de hiel. Ga dan in de kantine zitten om 12 uur hoor ik menig persoon denken, maar ik moet gewoon naar buiten, dat zit in de aard van het beestje.

Even een update over de laatste weken, want qua berichtgeving op dit blog is het niet veel de laatste tijd, het laatste bericht dateert van 17 april zie ik. In de week erna heb ik maar twee keer getraind, maandag en woensdag, resp 20 en 22 april, samen goed voor 62km op de hometrainer. Vrijdag 24 april had ik geen tijd want ik was met Tijn en zijn elftalgenoten, plus nog wat andere vaders in het Jan Louwers stadion in Eindhoven Zuid. Eindhoven pakte de periode titel door een overwinning op TOP Oss en Stratum was tevreden 😉

De meivakantie begon die dag voor de zoons en ik had de eerste week daarvan vrijgenomen om wat werkzaamheden in de tuin te verrichten, o.a. 9 kuub zand verplaatsen en een gedeelte van de tuin opnieuw bestraten. Ik heb zelden zo’n pijn in mijn rug gehad en die hield ook langer aan dan ik ooit heb meegemaakt. Tijdens de vakantieweek heb ik om die reden helemaal niet gesport en in de (werk)week van 4 mei t/m 8 mei (vorige week) heb ik  in het fitnescenter geen enkel gewicht ter hand genomen. De eerste twee trainingen alleen gefietst, maar vrijdag besloot ik om voor het fietsen eerst een stukje te roeien en dat hou ik er voorlopig in denk ik. Vrijdag en ook vandaag ben ik de training begonnen met 20 minuten roeien, vrijdag in een redelijk constant tempo 4.3km en vandaag heel langzaam begonnen en snel geëindigd; 4.44km.

De fietstrainingen die een uurtje duren kenmerken zich door een gemeenschappelijk probleem: een korte hardlooptight, die steeds natter wordt van het zweet,  is niet bedoeld om ‘n uur te fietsen, dat wringt een beetje op zo’n fietszadel 😉 Vandaag heb ik 63 minuten gefietst en al na een half uur moest ik denken aan een beruchte wielerblessure, hoe zou dat precies ontstaan? Ik heb vroeger ooit een echte wielrenbroek met zeemleren kruis gehad (die kreeg ik cadeau bij een tweedehands MTB die ik kocht) en daar had ik vanmiddag ernstige behoefte aan. Ik deed vanmiddag bewust een training waarbij ik de eerste 20km vrij makkelijk doorkom want ik was moe, misschien ook iets te hard geroeid: Drie blokken van 10km met resp. 31, 36 en 41.5km/h en 5km cooling down. Om die 41.5km/h in de laatste 10km te halen moest ik echt diep gaan, ik wist de tijd van vorige week nog en daar bleef ik 3 seconden onder 😉

Drie van de vier laatste trainingen staan in onderstaand plaatje. Vorige week 94km fietsen en 4.3 roeien, dat gaat deze week omhoog..

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *