Als ie maar geen wielrenner wordt……

Waar ik vorige week nog kon melden dat de frequentie qua lopen omlaag moest van 2x naar 1x per week, moet ik nu helaas een trainingsweek met louter fietskilometers noteren. De veelgeplaagde linkervoet houdt zich redelijk maar sinds enkele weken ondervind ik ook problematische klachten aan de rechtervoet, voornamelijk de hiel, ik heb zelfs al een lunchwandeling geskipt deze week. En dat laatste is een veeg teken…. Eigenlijk stond er woensdag een looptraining op het programma, op hoop van zegen verplaatst naar vandaag maar ook die planning bleek niet realistisch.

Wat wel goed gaat is fietsen op de hometrainer, ik begin daar enkele vaste routines op te ontwikkelen en aangezien ik vrijwel altijd op dezelfde “fiets” zit kan ik de resultaten goed vergelijken. Vandaag, net als vorige week vrijdag, 45 minuten heuveltraining en voor het eerst lukte het om gemiddeld harder dan 40km/h te fietsen, alleen de “negative split” lukte net niet, ik kwam 100m te kort in de tweede helft van de training 😉

Woensdag heb ik een training gedaan die geënt is op een van mijn favoriete hardlooptrainingen, de progressieve duurloop. Versnellen na iedere 5km, te beginnen met een paar relaxte 5km’s met 30, 33 en 36km/h en daarna zweten met 39 en 42km/h. De eerste keer dat ik deze training deed lukte het niet om het laatste blokje van 5km te voltooien, dat crashte na 3km. Nu ging het wel goed en ging het zelfs sneller dan bedoeld in de laatste 10km

Maandag had ik een uitdaging op de planning staan die me een tijd geleden op facebook werd voorgehouden, een half uur fietsen met weerstand 200 watt en dan proberen om 40km/h te fietsen. Dat was al ‘n keer gelukt, maar het kan altijd harder natuurlijk…

Als ik de hartslagmeting via de handvaten op de fiets mag geloven zit ik op het einde van de meeste trainingen redelijk tegen het (fiets) maximum aan, het loopmaximum ligt wat hoger, maar het grootste deel van de trainingen verloopt met hartslag onder de verzuringsdrempel. Desondanks is het af en toe behoorlijk afzien, wat helemaal niet erg is, want ik kan het redelijk goed, en daarnaast is het een goeie mentale training.

Ik ben deze week voor het eerst sinds twee weken weer begonnen met de dumbells, dat heeft even stil gelegen. Gewoon het normale patroon van de afgelopen jaren: triceps en borst op maandag, schouders en rug op vrijdag, biceps en enkele buik/rug apparaten wanneer het toevallig uitkomt.

hopenlijk volgende week woensdag of daaromtrent een stukje lopen…..

ciao

PS: de sub titel zou zijn: ze rijden hem misschien halfdood…Ik ben geen geschikte wielrenner, ik zou alleen maar brokken veroorzaken als ik met 40km/h door het brabantse land ga fietsen 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *