Complimenten en kritische vragen

Vandaag stond de “heuveltraining” op de hometrainer op het programma, wat in feite inhoudt dat er om en om gefietst wordt met hoge en lage weerstand, steeds in intervallen van ongeveer 1-2 minuten. De stukjes met lage weerstand zijn steeds op het zelfde niveau en om een beetje snelheid te maken moet je 120 rpm fietsen, wat best lastig is als bijna tegen verzuring aan hebt gezeten in het vorige zware interval. Daarentegen is het bij hoge weerstand wel makkelijker om tempo (>40km/h) te maken in die zin dat je “maar”100 rpm (rotaties per minuut)  hoeft te halen. Het niveau van de hoge weerstand verandert wel voortdurend, dus het is echt een afwisselende training. Ik probeer de hele training te blijven zitten, dus niet op de pedalen staan. In de allerzwaarste stukjes haal ik  de 100rpm net niet.

 

In een eerder bericht deze week heb ik geroepen dat ik de resultaten van vorige week zou “verpulveren” en om die grote bek te rechtvaardigen ging ik hard van start, te hard eigenlijk want 45 minuten is best lang 😉 Halverwege, na 22’30” had ik al ruim een kilometer meer gefietst dan vorige week en de moed zonk wat in de schoenen, dit ging erg lastig worden! Het lukte redelijk goed om op de stukjes met lage weerstand flink door fietsen en de laatste paar hoge pieken overleefde ik met hangen en wurgen. De laatste 4 minuten ongeveer komt er geen hoge weerstandspiek meer en is het vol gas naar het einde met 110-120 rpm. Ik wankelde van de fiets af en de dame op de fiets naast me lachte vriendelijk en zei iets wat ik niet verstond, ik was nog niet uit mijn tunnel, ik nam aan dat het complimenteus bedoeld was.

Nadat ik de fiets had schoongemaakt en de directe regio ontdaan van plasjes zweet ging ik in de kleedkamer een minuutje of 10 even rustig zitten, paar bekers water en een eierkoek erbij. Meteen douchen heeft geen zin, want dan zweet ik erna gelijk weer door. Toen ik net zat kwam een medefitnesser de kleedkamer binnen die een hele tijd had zitten roeien met uitzicht op mijn hometrainer.

“er is hier niemand in het fitnesscenter die zo tekeer kan gaan meerdere keren per week en dat week in week uit, maar….” en zijn wijsvinger ging dreigend richting mijn maagstreek “hoe kom je daaraan en waarom is het nog niet weg?

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *