Gammele linkervoet

Sinds mijn vorige blogje medio vorige week heb ik drie keer getraind, te weten 1 x op de hometrainer en 2x op de sintelbaan, één dag  de NL.Doet vrijwilliger uitgehangen bij Eindhoven Atletiek én ‘n dagje passief recreëren bij de Venloop, met camera natuurlijk ( http://1drv.ms/1EKFes2 ). Over de trainingen viel niet zoveel te melden dus ik heb niet na elke exercitie meteen zin om in de virtuele pen te klimmen. Zo’n revalidatieperiode is gewoon een beetje saai, want erg voorzichtig allemaal, en ondanks het op eieren lopen nog steeds overal in de linkervoet pijn hebben, niet onder de hiel overigens, dat heeft die chiropractor verplaatst naar elders in dezelfde geplaagde voet. Krachttrainingen doe ik even helemaal niet, even een paar weekjes zoveel mogelijk cardio.

Hoe weinig er te melden is over de trainingen blijkt wel uit het feit dat vandaag het hoogtepunt van de traning bestond uit het feit dat ik liep in een te strakke geleende broek. Ik stond in de kleedkamer van het fitnesscenter mijn spullen uit de rugzak te halen toen ik bemerkte dat ik slechts een Falke onderbroek, met korte pijpjes, had ingepakt gisteravond, en geen korte tight,  toch wat beneveld geworden tijdens de Venloop wellicht. Daar werd ik knap chagrijnig van totdat ik bedacht dat ze een afdeling gevonden voorwerpen hebben die nooit worden opgehaald en inderdaad, ik had zelfs keuze uit twee korte broeken, een XXL en een medium. Op aanraden van Nancy, die vond dat ik ondanks dikke buik nog steeds smal in de heupen ben, geopteerd voor de medium-size, ‘t ken net zou een Fries zeggen 😉

Vrijdag heb ik samen met Theo mijn langste duurloopje tot nu toe gedaan, 7.6km en helaas heb ik daar een zeer gevoelige linkervoet aan overgehouden die vandaag pas na een hele tijd een beetje redelijk aanvoelde. Ik had al besloten om korter te lopen dan vrijdag (7.6km in ruim 41 minuten) en ik ben al vrij snel op het voetbalveld rondjes gaan lopen in de hoop op een iets egalere ondergrond. Tot nu toe een paar trainingen afgewerkt op de grasstroken net naast de sintelbaan maar daar moet ik toch steeds blijven opletten voor gaten en andere onregelmatigheden. Het voetbalveld is ook niet ideaal, op zo’n knollenveld heb ik vroeger gelukkig nooit gespeeld, maar het beste alternatief. Toen ik laatst van Jur hoorde dat de baan er prima bijna lag hoopte ik stiekem op een vers laagje sintels, maar helaas, de baan is nog steeds veel te hard naar mijn zin. Ik heb vandaag erg langzaam gelopen: 5.52km in bijna 35 minuten. Vrijdag ging het wat vlotter, maar dat is altijd zo wanneer Theo meeloopt, rond de 11km/h.

Vorige week woensdag was gereserveerd voor een fietstraining en ik had wat nieuws bedacht: ik deed 45 minuten het “heuvelprogramma” met 5 minuten cooling down. Het kwam er op neer dat ik afwisselend met zware en lichte weerstand fietste waarbij ik met de zware weeerstand best redelijke snelheden haalde (>40km/h) maar vervolgens zo moe was dat ik de lichte weerstand gebruikte om even rustig te peddelen en de hartslag weer op peil te brengen. Halverwege na 22’30” stond er 13.39km op de teller en iedereen die me ook maar een beetje kent weet dat er dan na 45’00″minimaal 26.79km moet staan. de laatste 5 minuten heb ik heel hard door moeten trappen om te eindigen met 26.94km, na uitfietsen bijna 29km. Aanstaande woensdag ga ik, ijs en weder dienende, die cijfers verpulveren 😉

Lopen blijft een zorgenkindje helaas….

ciao

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *