Onverwachte tegenslag

Als ik wandelen (7km/h) ook mee mag rekenen heb ik vandaag ruim twee en ‘n half uur aan cardio-vasculaire activiteiten ontplooid, maar momenteel overheerst een negatief gevoel. Er is niets mis met mijn veelgeplaagde linkervoet maar het ging vanmiddag fout op een ander vlak, terwijl ik aan het lopen was.  Ik liep  op de sintelbaan, beter gezegd net ernaast op het gras,  en ik was na bijna vier rondjes aan het nadenken over de te volgen strategie: elke training een beetje uitbreiden of toch af en toe pas op de plaatst maken? Ik hoefde niet lang te denken want 50 meter verderop gaf een hevig krampsignaal in de rechterkuit antwoord op deze prangende vraag ;-). Ik heb het 5e rondje nog afgemaakt, had ik beter niet kunnen doen want het voegde weinig toe aan de trainingsvreugde, en daarna terug naar het fitnesscenter. 4.96km in iets minder dan 29 minuten, maar het laatste deel, 1.5km ging erg langzaam, daarvoor liep ik tegen de 11km/h en het ging best lekker. Des te vervelender was het dat de training zo moest eindigen…

De kramp manifesteerde zich vooral in de soleus spier en ik kan me niet herinneren of ik dat ooit eerder met deze intensiteit gehad heb. In 2011 had ik tijdens mijn uiteindelijk gestaakte marathon-voorbereiding regelmatig last van de gastrocnemius.

Het was druk in het fitnesscenter en er was geen vrij bankje in de “dumbells-corner”. Ik ging uit arrenmoede maar op een apparaat wat kilo’s wegduwen, maar na één serie van 15 had ik er genoeg van en ik besloot te gaan fietsen. Weerstandsniveau op 12 (max=25) en trappen maar….Ik had geen zin om echt diep te gaan dus de snelheid lag rond 35-36km/h en hoewel ik oorspronkelijk maar een km of 10 wilde fietsen heb ik uiteindelijk het half uur volgemaakt: 17.92km.

De vorige werkweek heb ik samen met Theo afgesloten met de langste looptraining tot nu toe, 7km. Ik hoop dat de kuit snel herstelt zodat ik deze week weer met minmaal 7km kan afsluiten

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *