Eindelijk weer eens buiten spelen

Voor het eerst sinds 31 oktober liep ik op de sintelbaan van de high tech campus, een kort langzaam duurloopje samen met Theo, die naar eigen zeggen moe was en dus geen aandrang had tot een vlotter tempo 😉 Ondanks de wat sombere toon in de gesprekken onderweg, met name over collega’s zonder “intern toekomstperspectief”, heb ik genoten van de training. Korte broek, wel nog met lange mouwen, want vandaag werd qua temperatuur de kortebroekengrens bereikt en het schiet dit weekend door naar echt lenteweer!.

Tot nu toe bleef het lopen beperkt tot korte stukjes uitproberen op de loopband en na de derde en vierde shockwave behandeling leek dat steeds beter te gaan en ook , niet onbelangrijk, zonder pijn in de hiel. Begonnen met 2km eind januari, toen weer een stapje terug naar 1-1.5km (want pijnlijk), maar eind februari inmiddels aanbeland bij 4km op de loopband. Ik koos voor de loopband omdat ik geen zin had om voor die korte stukjes me helemaal in het lang te hijsen (vrij koud nog buiten).

Op aanraden van de chiropractor loop ik slechts twee keer per week in dit stadium, zodat ik minstens twee dagen herstel heb tussen twee trainingen. Het gaat buiten automatisch wat vlotter dan op de loopband: maandag op de band 5km met 10km/h, vandaag 5.64km met 10.7km/h.

Het is nu vooral zaak om rustig te blijven en het voorlopig even te houden bij twee looptrainingen per week. Op de woensdagen beoefen ik dan mijn nieuwe hobby: Keihard fietsen op een hometrainer 😉 Van een oude kennis kreeg ik de richtlijn aangereikt dat ik bij 200 watt een half uur lang 40km/h moest kunnen fietsen; Dat lukte in de tweede poging en ik twijfel nu even of ik de tijd of het wattage ga opvoeren. Wat ook gaat bijdragen aan de conditie is dat ik mijn E-bike (hopenlijk) tijdelijk vernaggelt heb door ‘m schoon te maken met een harde waterstraal, hetgeen gezien de elektronica uit den boze is, niet bij nagedacht 😉 Ik fiets dus weer tegen de 100km per week op een gewone fiets…. ‘t komt wel weer goed met mijn fysieke toestand!

ciao (dat heb ik al lang niet getypt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *