Natte wind

Rond het middaguur zaten we aan de  koffie en thee met m’n schoonouders en ik had op buienradar gezien dat het om 12.15u droog zou worden. Ik vind een beetje regen tijdens het lopen niet erg maar als ik met een half uurtje wachten droog kan lopen , en als ik tijd heb om te wachten natuurlijk, dan zal ik dat niet laten. Het regende veel langer door dan buienradar aangaf, maar mijn schoonvader deed dat af met de opmerking: “Dat is geen regen, dat is natte wind”. Gezien de temperatuur van 13 graden besloot ik om een shirt met lange mouwen aan te doen, achteraf was dat niet nodig geweest want ik was te warm gekleed gezien de hoeveelheid zweet die uitgescheiden heb. Ik zou het nog geen hyperhidrosis willen noemen, daar heb ik toevallig gisteren iets over op de radio gehoord (overmatig zweten, ook zonder inspanning)  maar ik denk dat ik 1 a 2 liter ben kwijtgeraakt. De training leek op die van vrijdag, de overeenkomsten waren o.a. een oerlelijke groene korte tight (vrijdag in combinatie met oranje schoenen en een wit/blauw shirt), een langzaam duurlooptempo en in de laatste twee kilometer 7x 30 seconden vlot, plm 15km/h, met pauzes van 1 minuut duurlooptempo, dus niet dribbelen en wandelen zoals bij souplesse-intervallen gebruikelijk is. 

Ik vertrok om 13.10u en het voelde al meteen te warm, ondanks die 13 graden,. Ik was op weg naar het schuttersbos om daar twee rondjes van 4.5km te lopen, in totaal zou ik dan uitkomen op bijna 13km, de oplettende lezer zal gemerkt hebben dat ik iedere zondag een klein stapje erbij doe, maar gezien het feit dat ik voorlopig geen wedstrijden doe heb ik het maximum al ongeveer bereikt. Ik doe in maart twee korte wedstrjden en daar is mijn huidige trainingsomvang eigenlijk al voldoende voor. In het begin miezerde het nog een beetje maar dat was zo weinig dat “natte wind” een betere benaming was. Van de route die ik vandaag liep is 11km onverhard, alleen het gedeelte van en naar het floraplein, en een klein stukje Heezerweg bij het kamp zijn verhard.

Toen ik het eerste rondje in het bos bijna had voltooid zag ik al dat ik weer zeer langzaam aan het lopen was, ruim onder de 11km/h en ik probeerde het tweede rondje iets te versnellen, maar in de analyse achteraf bleek dat heel weinig te zijn. Ik heb op zich wel lekker gelopen ondanks de drukte in het bos, veel wandelaars met heel veel honden, record was klein groepje mensen met 5 honden, meer honden dan mensen, en een paar hardlopers. Toen ik het tweede rondje toch iets sneller voltooid had besloot ik om hetzelfde stramien te volgen als vrijdag, 30 seconden vlot, 1 minuut duurlooptempo totdat ik thuis was. Vrijdag verliep dat soepeler dan vanmiddag.

Vrijdag had Theo cursus elders in den lande, dus ik trainde alleen. Op andere dagen train ik ook alleen maar op vrijdag baal ik daar wel van, tis sinds maart de enige dag dat we nog samen trainen, na ruim 1000 trainingen (lopen en fitness) is die regelmaat in 2014 weggevallen. Ik had dezelfde route van 8.3km in gedachten die ik al enkele keren had gelopen en het hoefde niet perse progressief, ik had me voorgenomen om het rustig aan te doen. Aan de zuidzijde van de Dommel is er behalve de dijk van zwart zand verder geen obstakel en ik zie ook geen tekenen van nieuwe werkzaamheden, dus er valt nog prima te lopen. Tot aan de lieve vrouwendijk ging het heel langzaam met 10.2km/h en ik had geen plannen om drastisch te versnellen, de volgende etappe ging met 10.5km/h. Tijdens die etappe bedacht ik om de laatste twee kilometer iets leuks te doen en dat ging zeker in de eerste herhalingen verrassend soepel, richting de finish bij het fitnesscenter werd het enigszins moeizaam 😉

Morgen relaxt 35 a 40 minuten en als ik zonder klachten ben woensdag iets progressiefs!

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *