Vrijdag op goed geluk, vandaag bekend (modder)terrein

Vrijdag heb ik me op de Campus eerst een aerodynamisch kapsel aan laten meten alvorens te gaan sporten, eerst in het fitnesscenter en vervolgens een stukje lopen samen met Theo. Ik ben langzaam aan bezig de afstanden iets op te voeren maar ik moet daarnaast ook meer fietsen en fitnessen want ik val geen gram af. Ik hou het nu 4 weken bij en ik schommel een beetje op en neer binnen een marge van een paar ons, dat zet geen zoden aan de dijk. Eten doe ik ten opzichte van een paar jaar geleden nauwelijks meer, maar blijkbaar heeft het stoppen met roken mijn stofwisseling erg negatief beinvloedt 😉 

We liepen langs de klotputten en besloten om onder de snelweg door te gaan om daar het gebied te verkennen. Enige tijd hadden we geen flauw idee waar we zouden uitkomen, maar in de verte was gebouw 8 van ASML zichtbaar, dus verdwalen was uit den boze.  We liepen op een mooi paadje langs de Dommel en na een tijdje hadden we onze orientatie weer op orde, we kwamen uit op de weg van V’hoven naar Waalre en daar hebben we al eens eerder gelopen. Een stukje fietspad en daarna linksaf weer de natuur in, mooie paadjes! Op zeker moment moest Theo zonodig van het pad afwijken en dat leidde weer helemaal nergens toe 😉 Na deze klim- en klauterexercitie die gelukkig niet lang duurde kwamen we weer op het oorspronkelijke pad uit en we waren alweer dicht in de buurt van de Campus. Ik besloot om nog een extra lusje te lopen en toen we uiteindelijk de high tech campus opliepen na ruim 50 minuten had ik geen energie meer om wat versnellingen te doen, maar we zijn wel geeindigd met een progressief tempo.

Vandaag heb ik lang getwijfeld waar ik zou gaan lopen maar uiteindelijk hakte ik de knoop door terwijl ik al onderweg was. Ik heb daar tijdens het lopen niet heel veel tijd voor want na 70 meter in onze straat moet ik een keuze maken 😉 Het werd een rondje Genneperparken aangevuld met een extra rondgang door het zuidelijke stuk van de route, extra veel modder dus. Volgens buienradar zou het droog zijn, dat klopte niet, maar het werd niet echt dramatisch, op het eind was mijn shirt meer doorweekt van het zweet dan van de regen.

Het ging weer erg langzaam, tegen de 10km/h. maar gezien de pijntje overal heb ik besloten om me vooral aan het plan te houden: Tot aan de 7 hills voorbereiden met langzame duurloopjes. Het was erg nat onderweg en ik kan me niet herinneren of het paadje bij de tongelreep ooit zo modderig was. De oranje asics worden langzaam grijs 😉

De eerste training langer dan 10km en het wordt ook wel tijd, over een week of 10 in nijmegen wacht een wedstrijd van 15km. Ik verwacht natuurlijk geen “toptijd” in Nijmegen, maar het moet ook niet te langzaam gaan, mijn allerslechtste 15km wedstrijd ooit was 1.07, en langzamer dan 1.05 heb ik pas drie keer gelopen.

ciao

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *