Heerlijk loopweertje

Morgen en overmorgen wordt het warmer dan vandaag, maar beide dagen scoren bij weeronline slechts ‘n 7 , terwijl we nu een onvervalste 10 hadden! Na al die regen van de afgelopen dagen een welkome afwisseling en als ik weeronline moet geloven, waar ik best moeite mee heb af en toe want ze zijn nogal wispelturig zal ik maar zeggen,  komt er een mooie periode aan. Eigenlijk ben ik van september  niet anders gewend, tis bijna altijd een mooie maand met lekker weer (en leuke baanwedstrijden van Chiel/voetbalwedstrijden van Tijn komende weken)

Ik was op tijd naar de Campus vertrokken, had nog wat weekend-uren te compenseren, en om 16.30u deed ik het fitnessprogramma dat ik maandag vanwege het pokkeweer gecancelled had. Als ik vlot doorwerk met de oefeningen, lees heel weinig pauze tussen setjes,  is dit in een half uurtje gebeurd, dus rond 17u ging ik naar buiten om een stukje te lopen, planning ongeveer 35-40 minuten. Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk te varieren in het stroomgebied van de Dommel , andere paadjes, tegengestelde richting etc en vandaag besloot ik te beginnen ten zuiden van de Dommel. Ik wist dat het paadje waarschijnlijk nog wat vochtig zou zijn en na 7 minuten lopen was van beide schoenen de voorvoet al behoorlijk nat. Ik geef daar niet zoveel om, het wordt pas vervelend als je lange tijd met zeiknatte schoenen loopt en alles begint te schuren en te wringen, maar mijn loopmaat (de asfalt-junk) kan daar altijd mooi op mopperen als ik weer zo’n paadje uitkies 😉 Ik denk dat we vrijdag weer samen lopen en ik vermoed dat tegen die tijd alle paadjes opgedroogd zijn.

Ik liep om de Klotputten heen en vervolgens de paadjes zo dicht mogelijk langs Ooievaarsnest en Gestel. Bij de brug die leidt naar de Campus besloot ik om gewoon het fietspad te blijven volgen tot aan de Prof Holstlaan. Op het laatste stukje is het asfalt verwijderd, geen idee waarom, maar dat is nu een goed beloopbaar zandpad. Vanaf de Holstlaan heb ik de eerste ingang naar de Campus genomen en heb ik tegen beter weten in nog wat versnellingen van circa 20-22 seconden gedaan met kortere pauzes dan normaal anders was ik na 2 versnellingen al bij het fitneescenter geweest. Pas tijdens die versnellingen kwamen de eerste pijnsignaaltjes vanuit de linkerknie, die heeft zich dus goed gehouden in het grootste deel van de training. Het was kort en erg langzaam, 6.13km met 10.1km/h, vrijdag wordt het wat langer en ongetwijfeld, als Theo meeloopt, ietsje vlotter 😉

ciao

2 thoughts on “Heerlijk loopweertje”

  1. Wat dat stukkie fietspad betreft: de gemeente heeft het opgegeven. De bomen hebben gewonnen. Zelfs op de mtb was dat stukkie vreselijk. De boomwortels drukken het pad omhoog. Splijtend asfalt! Het is wel eens hersteld, maar in no time weer hobbel de bobbel. Erg ging eens een ANWB skeeler route langs. Nou nou nou, wat een ellende was dat. Onze belastingcenten worden nu anders besteed.

  2. @Jur, dat stuk fietspad behoorde in 2005 tot mijn woon-werk verkeer toen ik bij asml gedetacheerd zat. Je moest er inderdaad niet heel hard proberen te fietsen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *