Dagje fietsen (en fitness)

Over twee weken is het eindelijk zover: De eerste minuutjes “hardlopen”! Ik kan eigenlijk veel beter de conditie wat laten verslonzen, want dan heb ik tenminste naast de belastbaarheid nog wat op te bouwen. Ik denk dat ik nu op dit moment, in het hypothetische geval dat ik geen blessure zou hebben, nog steeds makkelijk 45-60 minuten kan lopen . Het zal geen 13 per uur zijn, maar 12km in een uur haal ik wel met wat wilskracht.

Vandaag was er weer wat extra werk op de fiets want Angelique had Chiel en Tijn op de fiets naar de training gebracht en moest daarna werken. Ik was vanuit het fitnesscenter om 18.30u thuis en na een korte pauze om een eierkoek te eten zat ik weer op de fiets richting Eindhoven Atletiek. In de middagpauze had ik natuurlijk ook al wat extra meters gemaakt en alles opgeteld kwam ik vandaag tot bijna 37km fietsen  op het oude (28 jaar) krakende en voor huidige begrippen lomp zware brik dat van mijn vader is geweest, zie het plaatje voor de routes vandaag (gelukkig valt de regen nu pas!).

In het fitnesscenter besloten om nog maar een weekje met lichtere dumbels dan normaal te werken, ervaring leert dat wanneer je een oefening lichter doet, maar wel langzaam en geconcentreerd met grotere “amplitude”, dat het net zoveel spierpijn oplevert 😉 . De apparaten voor buik en lage rug gaan nu weer een stapje van 2.5kg omhoog, ik moet daar erg voorzichtig mee zijn want zeurende pijntjes in de lage rug zijn heel snel opgelopen

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *