Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

 • 164This post:
 • 12Reads today:
 • 11Visitors today:
 • 34Visitors yesterday:
 • 288Visitors per month:
 • 20Visitors per day:

Op schema?

Ik weet ‘t niet, vorig weekend heb ik heel veel gewandeld en daar heb ik wat last van gehad, maar gisteren heb ik stiekem een klein stukje gerend en dat ging eigenlijk prima. Het eten stond al op tafel maar ik was nog iets vergeten bij de Appie en zonder dat ik het in de gaten had begon ik te rennen ;-)

Ik fiets nu elke (werk)dag bijna 30km en drie keer per week ga ik naar het fitnesscenter. Over twee weken mag ik weer lopen en dat ga ik dan op de fitnessdagen doen, voorafgaand aan de training in het fitnesscenter ga ik mijn minutenloopjes doen. Het wordt vooral een kwestie van zelfdiscipline, want conditioneel kan ik makkelijk veel meer aan, maar de botjes in de voet moeten weer langzaam wennen aan de belasting.

Geduld is een schone zaak, ik moet mijn energie nog twee weken in zaken stoppen die ik niet leuk vind en dan, als ik weer mag lopen,  waarschijnlijk nog ruim twee maanden met de rem erop. Het is niet anders…

 

ciao

2 comments to Op schema?

 • Jur

  Veel gewandeld? Ik dacht dat de sport arts dat verboden had! Waarom zou je dat risico nemen? Voor je het weet ben je weer terug bij af met deze blessure. Dan duurt het nog langer voordat je weer mag lopen. Die twee weken zijn denk ik maar slechts een richtlijn. Heel voorzichtig mee om gaan! Geduld… sterkte!

 • admin

  @jur: Geen wandeltochten natuurlijk, maar gewoon iets teveel op de voeten gestaan bj een baanwedstrijd van Chiel en ‘n dag later de venloop

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>