Fitness op HTC té populair

De toestroom van nieuwe leden is fijn voor het fitnesscenter, er is een zekere kritische massa nodig om rendabel te kunnen functioneren, maar ik baalde vandaag zo van de wachttijd bij een apparaat dat ik de training niet heb afgemaakt: Het apparaat voor de schuine buikspieren heb ik overgeslagen. Er was nog iemand op bezig én er was nog een wachtende voor me, en toen ik zag met welk een traag tempo die jongedame aan de oefening begon had ik niet eens meer zin om te wachten.

Ik heb een soort van periodisering bedacht voor het fitnessen, de oefeningen met de dumbels doe ik allemaal wat lichter deze week, en in een week of drie probeer ik het zodanig op te bouwen dat ik boven mijn vorige maximum uitkom. Met de drie “buik/rug” apparaten doe ik een stapje van 5kg terug en vanaf volgende week ga ik weer met stapjes van 2.5kg omhoog. Ik zat vorige week op 50kg, vandaag 4×20 met 45 kg en dat bouw ik op naar 55kg, vervolgens weer een stapje terug. Verstandig bezig volgens mij 😉

Over mijn voetblessure nog wat gefilosofeerd met Frank (mr. Maximus) en op zijn aanraden gegoogled op “bone fracture loading”. In de literatuur wordt vermeld dat belasting zorgt voor versnelde botaanmaak, maar het blijft voor mij nog even onduidelijk wat ik dan precies moet doen. Frank had een identieke ervaring als ik zelf met een gebroken teen. Zijn arts schreef voor om twee weken niets te doen, met de voet omhoog zitten zeg maar.  Na twee weken bleek er niets veranderd te zijn en was de opdracht om nog twee weken rust te houden. Deze keer negeerde hij dat, teepte zijn tenen stevig aan elkaar en ging hardlopen, twee weken later op controle werd hij genezen verklaard. Ik heb ooit met een domme actie in een zaalvoetbalwedstrijd een dikke enkel en twee paarse tenen opgelopen waarvan er een gebroken was. Twee weken rust werd er gezegd, maar daar had ik geen tijd voor want ik moest 4 middagen per week practicum doen op de TUE. Met krukken was ik veel sneller in de gangen van de TU dan wandelend 😉 Kortom, ik probeer wat in beweging te blijven, maar moet daar wel een beetje mee uitkijken. Zaterdag (baanwedstrijd Chiel) en zondag (Venloop) heb ik bijvoorbeeld iets teveel gewandeld.

Vanmiddag in lunchtijd heb ik 10km gefietst, het rondje Oirschotsedijk. Weer een fraai staaltje halfslachtig beleid van de gemeente Eindhoven, want het fietspad blijkt volgens een onbekend verkeersbord een “fietsstraat” te zijn, “auto’s te gast” staat er op vermeld. Op een groot bord langs de weg staat ook nog iets over bestemmingsverkeer maar dat is bullshit, de enige die deze straat echt nodig had om thuis te komen was Meneer Frits, die had geen andere mogelijkheid volgens mij. Alles wat aan de linkerkant van de Oirschotsedijk ligt, op de foto, is ook bereikbaar vanaf de Achtseweg-noord.

ciao

3 thoughts on “Fitness op HTC té populair”

  1. Ik vind Maxima leuker dan Maximus, maar kan me voorstellen dat je onder druk van Frank bezweken bent en de naam hebt aangepast 😉
    Pas een beetje op met geexperimenteer he, voor je het weet ben je weer terug bij af! Wat ik me er van herinner is dat het mij 2 maanden heeft gekost, en dat was zonder geexperimenteer. Weet eigenlijk niet of ik er een log van heb. Die staat dan op een oude computer, maar misschien had ik de hartslagmeter toen nog niet. Pas vanaf dat ik die had is de trainingshistorie bekend.
    Geduld! Sterkte.

  2. Haha, van Frank geen klachten gehoord, via Theo gehoord dat hij het niet helemaal eens was met de benaming Maxima 😉
    Maximum kan ook nog, 4e naamval als ik me niet vergis

  3. Hoi, Ton, ondanks je hoge bezoekersaantallen zie ik nu pas wat er aan de hand is. Succes met herstel en fijn dat in ieder geval bekens is wat er is. Zie bij de loopfeestjes in het najaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *