Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

  • 111This post:
  • 12Reads today:
  • 11Visitors today:
  • 34Visitors yesterday:
  • 288Visitors per month:
  • 20Visitors per day:

Soort van rustdag ;-)

De pijntjes in de achillespezen waarover ik regelmatig bericht beginnen wat naar de achtergrond te verdwijnen, maar een ander fenomeen is zeer hardnekkig de laatste tijd: Stijve kuitspieren. Goed rekken helpt een beetje, maar ik weet niet wat ik er verder aan kan doen, en nee, ik ga nog niet aan de steunkousen ;-). Vandaag waren de kuitspieren de reden om de training in te korten qua vlotte 100tjes, we hebben dat gecompenseerd met wat langer uitlopen. Soms zit het gevoel tijdens warmlopen al tegen de kramp aan, maar wat rekoefeningen en losschudden brengt dan verlichting. 

Ik had vandaag de training wel kunnen volbrengen maar ik ga geen risico’s nemen, want als de kramp er echt in schiet kan ik minstens een week tot 10 dagen lang niet normaal trainen.  En ik moet proberen om de komende twee weken goed en zonder pijntjes te trainen, het doel bij de 7 hills is minimaal 14km/h, wat eigenlijk de benedengrens is voor al mijn wedstrijden. Ik denk dat ik de week ervoor net als vorig jaar bij de Valkenloop een testloop ga doen van 7.1km, maar ook daar zal de lat aanzienlijk minder hoog liggen dan in 2012 (in zeer goeie vorm 28.17=15.05km/h). Als ik ook maar een beetje in de buurt van het half uur kom ben ik al heel blij

Ik weet inmiddels via de reaktie van Ad op mijn vorige bericht wat de komende werkzaamheden langs het kanaal behelzen en op de lange termijn zal het resultaat positief zijn!  Een gedeelte van de “slowlane” is gewoon mijn fietsroute van FF naar HTC, als dat zonder stoplichten kan zou ik dat zeer prettig vinden. HIER is wat meer info te vinden over het project. Onderstaand een plaatje van de beoogde Slowlane

ciao

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>