Soort van rustdag ;-)

De pijntjes in de achillespezen waarover ik regelmatig bericht beginnen wat naar de achtergrond te verdwijnen, maar een ander fenomeen is zeer hardnekkig de laatste tijd: Stijve kuitspieren. Goed rekken helpt een beetje, maar ik weet niet wat ik er verder aan kan doen, en nee, ik ga nog niet aan de steunkousen ;-). Vandaag waren de kuitspieren de reden om de training in te korten qua vlotte 100tjes, we hebben dat gecompenseerd met wat langer uitlopen. Soms zit het gevoel tijdens warmlopen al tegen de kramp aan, maar wat rekoefeningen en losschudden brengt dan verlichting. 

Ik had vandaag de training wel kunnen volbrengen maar ik ga geen risico’s nemen, want als de kramp er echt in schiet kan ik minstens een week tot 10 dagen lang niet normaal trainen.  En ik moet proberen om de komende twee weken goed en zonder pijntjes te trainen, het doel bij de 7 hills is minimaal 14km/h, wat eigenlijk de benedengrens is voor al mijn wedstrijden. Ik denk dat ik de week ervoor net als vorig jaar bij de Valkenloop een testloop ga doen van 7.1km, maar ook daar zal de lat aanzienlijk minder hoog liggen dan in 2012 (in zeer goeie vorm 28.17=15.05km/h). Als ik ook maar een beetje in de buurt van het half uur kom ben ik al heel blij

Ik weet inmiddels via de reaktie van Ad op mijn vorige bericht wat de komende werkzaamheden langs het kanaal behelzen en op de lange termijn zal het resultaat positief zijn!  Een gedeelte van de “slowlane” is gewoon mijn fietsroute van FF naar HTC, als dat zonder stoplichten kan zou ik dat zeer prettig vinden. HIER is wat meer info te vinden over het project. Onderstaand een plaatje van de beoogde Slowlane

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *