Categories

Archives

Souplessemethode

Ik ben ooit (1988) begonnen met trainen volgens de methode "korte duurloopjes allemaal zo hard mogelijk". In 1993 gestart met serieuze trainingsschema's van Pieter Key (PK hardloopbegeleiding). dat bestond voor 50% uit duurlopen en 50% uit extensieve intervallen, af en toe wat intensief werk. In 1998 gestopt met structureel trainen en op eigen houtje wat verder aangemodderd zonder enig doel Sinds 2004 weer 4x in de week lopen en in mei dat jaar de souplessemethode "ondekt". Extensieve intervallen met lange pauzes, af en toe een wisselduurloopje en 1x in de week een intensieve prikkel. Liefst in de vorm van een wedstrijd, maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor, dus vaak is het gewoon een zware training in het weekend En het werkt, voor mij althans ;-). Sinds ik via deze methodiek train voor het eerst halve marathons met "negative splits" gelopen en zelden of nooit meer spierpijn de dag(en) na een wedstrijd. Tijdens de extensieve intervallen mag ik 14-18km/h lopen en dat vind ik veel leuker dan lange tijd in monotoon duurlooptempo voortsjokken

Count per Day

  • 139This post:
  • 12Reads today:
  • 11Visitors today:
  • 34Visitors yesterday:
  • 288Visitors per month:
  • 20Visitors per day:

Ik zie licht aan de horizon ;-)

Er zit een positieve trend in de trainingen, dat is mooi om te constateren, aan de andere kant was ik vanmiddag tijdens het warmlopen al moe, waardoor ik niet de training heb gedaan die ik eigenlijk wilde doen ;-) Maar dat is allemaal geen ramp, de eerste serieuze wedstrijden vinden pas in november plaats, m.a.w.: Ik heb nog tijd zat om de vorm nog wat aan te scherpen.

Tijdens de warming liep ik gewoon niet lekker en de benen voelden niet goed, vandaar dat ik de 1000tjes achterwege heb gelaten en een training heb gedaan met 6×400 en 10×100. Vorige week vrijdag heb ik dezelfde training gedaan en de gemiddelde eindhartslag scheelde maar een paar tienden met vandaag, de snelheid was nu echter een stuk hoger, positief dus!
400tjes

Woensdag liep ik ook al verrassend snel, 8×200 met een gemiddelde snelheid van 17.3km/h, hartslag nog wat te hoog maar in de grafiek, vergeleken met de meetpunten van de afgelopen jaren al best redelijk!
200tjes

10×100 ging woensdag met 16.6km/h en vandaag met 16.7km/h, dat is natuurlijk vrij langzaam maar het gaat ook niet om de absolute snelheid, het gaat om ontspannen hardlopen en om techniek, daar probeer ik een beetje op te focussen

Zaterdag ga ik met Chiel heuvelsprintjes doen (als ie zich niet bedenkt)

ciao

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>