Marathon afgeblazen

Ik heb zojuist definitief besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de marathon en me te richten op de valkenloop en de 7 hills in november. Na overleg met mijn zoons is besloten dat we met z’n vieren de 3km gaan lopen, Chiel en Tijn via school en ikzelf en Luuk als begeleiders (dan worden we ook via school ingeschreven). Dat wordt leuk, met z’n vieren op de eerste startrij 😉 Bijkomend voordeel voor Angelique is dat ze dit jaar gewoon relaxt kan toekijken 😉

Er resten nog maar 6 weken tot de marathon en zoals het er nu voorstaat heb ik er zeer weinig vertrouwen in dat ik een acceptabele tijd kan lopen. De afgelopen 6 weken is mijn planning van de lange trainingen compleet de mist ingegaan vanwege kuitklachten. De marathon is geen “must” voor mij, ik doe het alleen als de voorbereidig optimaal is en dat is nu niet het geval.

Vanmiddag heb ik een “normale” vrijdagtraining gedaan : 6×400 en 10×100. Dat ging in het begin wat moeizaam, twee keer in 1.38 ongeveer, daarna “gewone snelheden” over de 400tjes (1.33) maar abnormaal hoge hartslagen (net zoals woensdag bij de 1000tjes)

In de grafiekjes komen beide trainingen niet zo best in beeld ;-). De meetpunten geven de gemiddelde snelheid weer t.o.v. de “eindhartslag” bij elk snel tempootje en boven de 170 is eigenlijk “not done”, tenzij de gemiddelde snelheid heel hoog is ;-).
400tjes
400tjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *