3 keer per week interval ?

Vanmiddag bracht ik een bezoek aan mijn vaste manueel therapeut (op de hoek van de straat) en ik was verbaasd over zijn advies, ik zou bijna denken dat hij een lijntje naar Klaas Lok heeft 😉 Komende twee weken max drie keer per week trainen en géén duurlopen doen, alleen interval trainingen, vanwege de rust (dribbel, wandel) waarin de kuitspier even kan herstellen.

Vanmiddag in het fitnesscenter leek mijn linkeronderbeen dikker dan het rechter, het voelde warm aan en het zag er een beetje vreemd uit, ik moest aan trombose denken. Toen ik eind van de middag Berend erop attendeerde dat mijn linkerkuit dikker was zei hij: je hebt toch geen trombose? en ik zag hem wat zorgelijk kijken. Maar na een grondige inspectie zei hij dat toch uit te sluiten. Een aantal keren per dag stevig masseren (kan ik zelf doen), rekken en dus max drie keer per week lopen…

Andere conclusies: Echt een lokaal spierprobleem, geen uitstralingspijn vanuit de rug of bekken, pijn in linkervoet is geen marsfractuur en oplossing voor lage rugpijn ligt voor de hand (holle rug, die ik bij bepaalde oefeningen vrijwel niet kan voorkomen, ondersteunen met opgevouwen handdoek)

Ik denk dat ik het zondag maar weer eens ga proberen, korte stukjes relaxt intervallen met lange pauzes, tot het weekend probeer ik me te vermaken in het fitnesscenter. de spierpijn is deze week al beduidend minder dan vorige week 😉

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *