Wedstrijdgewicht ver te zoeken

Onlangs kwam ik er achter dat wij in het bezit zijn van een digitale weegschaal, ‘t kan zijn dat ik ‘m wel eens eerder gezien heb, maar mijn hersenen hebben dat blijkbaar niet geregistreerd 😉 Ik ging ervan uit dat er ergens op zolder nog steeds de zeer ouderwetse lompzware analoge weegschaal stond, waar ik incidenteel wel eens op ben gaan staan maar niet met de bedoeling om periodiek mijn gewicht in de gaten te houden.

Ik ging er op staan, met kleren en schoenen weliswaar, en het resultaat was schrikbarend en ik vermeld het hier dan ook niet 😉

Tot 23 juni dit jaar, en ook de 45 jaar daarvoor, was er geen enkele aanleiding om regelmatig op een weegschaal te gaan staan. Eind april toen ik twee weken gestopt was met roken en al minstens 7 broodjes kebab achter de kiezen naast de normale maaltijden, besloot ik om een soort nulmeting te doen en die periodiek te herhalen.

vetmeterIn het fitnesscenter hebben ze een impedantiemeter om het vetpercentage te meten, dat is vrij onbetrouwbaar in absolute zin maar als je steeds dezelfde meter gebruikt zie je wel de trend. Ten opzichte van een huidplooimeting scheelt het ongeveer 4% volgens mij. Ik gebruik natuurlijk ook steeds dezelfde weegschaal, en draag dezelfde kleding (shorts, singlet en afgetrapte loopschoenen die al aan hun derde leven bezig zijn)

tot nu toe:
28 april: 69.1kg, 13.9% vet. Een normaal gewicht voor de afgelopen 27 jaar
23 juni: 71.4kg, 17.6% vet. Even schrikken! Niet qua gewicht maar qua vet!
11 augustus: 74.4kg, 15.9% vet. Opluchting qua gewicht, minder dan thuis twee weken terug, vet ook weer wat minder hoewel ik die meter dus niet zo vertrouw 😉

Behalve deze meting heb ik natuurlijk ook nog wat krachttraining gedaan maar vanwege de spierpijn nog met lagere gewichten (dumbells) en dat ging best goed. Vanaf volgende week ga ik weer aan de reguliere core stability sessies meedoen, deze week even “erin komen” met op maandag en dinsdag 120 herhalingen situps, vandaag en gisteren 150.

En wat lopen betreft, misschien zondag een klein stukje…..

ciao

2 thoughts on “Wedstrijdgewicht ver te zoeken”

  1. Hoi, Ton, dit is balen van die kuit. O.K. ik begrijp dat je er niet aan wilt, maar die Herzog tubes helpen echt enorm. Succes met de verdere voorbereiding, ik hoop dat je snel herstelt.

  2. Ton, dat van die Herzog tubes kan ik beamen. Bijna 2 jaar terug heb ik behoorlijk lang last van mijn kuit gehad. Lopen zonder tubes was echt vervelend. Met tubes ging het nog wel een beetje. Niet geweldig, maar ik kon zo toch de loopconditie nog wat behouden. Uiteindelijk toch blijven lopen. Afgelopen winter vaak (te) stevig getraind waardoor er achillespees klachten kwamen. Heb ze toen weer uit de kast gehaald. ‘k Denk dat ze daartegen ook helpen, al was het veel minder duidelijk dan bij de kuitblessure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *