Prettige training

Ondanks veel regen vanochtend, is het later op de dag toch nog zonnig geworden en toen ik vertrok tegen 21.00u was het 11 graden en droog. Het warmlopen ging uitermate soepel, en de rest van de training eigenlijk ook, op wat kleine irritaties na: pezen in de knieholte. Maar dat heb ik al zo vaak gevoeld dat ik me weinig of geen zorgen maak.

Ik heb getraind op het Tongelreeppad en de Genneperweg, waar ik laatst 1km uitgemeten heb op de fiets. Dit zijn de eerste (op de terugweg de laatste) 100 meter

Op dit stuk staat geen enkele lantaarnpaal en verder staan ze om de 50 meter, gelukkig hielp de maan een beetje mee. Mijn publiek bestond het eerste stuk uit stieren die wat wazig voor zich uit keken en vervelende vleermuizen, verderop kwam ik tijdens het warmlopen nog een ruiter te paard tegen. Het is maar goed dat dit niet gebeurde tijdens een snelle 1000 meter, ze zijn nogal schrikachtig weet ik uit ervaring.

In totaal 4 x 1000 gedaan, de eerste ging te snel in 4.05 en het gemiddelde werd uiteindelijk 4.04. Bij de 4e keer dwaalden mijn gedachten erg ver weg en verslapte de concentratie, dat werd 3.59. Nummer 2 en 3 zaten zeer dicht bij 4.05.
Tijdens het uitlopen (1.95km, net als het warmlopen) heb ik nog 5 korte versnellingen van 15 a20 seconden gedaan, in een tempo van 18km/h. Vorige week werd ik na mijn laatste versnelling nog enthousiast geprezen door een fietster (“Wat kunt U hard lopen zeg, tjeeeemig), deze keer liepen ze gewoon lekker en had niemand behalve ik het in de gaten
Totaal gelopen: 10.3km HFav 142 HFmax 175, op het eind van de tempo’s 165 gemiddeld

Morgen maar rustig aan, dit was niet geheel volgens de “souplessetabel” maar het was wel leuk!

ciao

3 thoughts on “Prettige training”

  1. Moet er niet aan denken om elke dag zo’n stuk te moeten hard lopen. Ben al blij als ik twee keer per week aan een flink rondje (10KM) toe kom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *