Ontmoeting met hond

Er stond een intervaltraining op het programma vanavond, 400tjes met 400 meter dribbelen. Ik heb daarvoor een nieuw parcours op de genneperweg. Het 400 meter punt ligt vlakbij deze boerderij die vanaf die weg gefotografeerd is.

Af en toe regende het, maar niet extreem, dus het was wel prettig trainen bij een temperatuur van 15 graden. De 400tjes gingen allemaal tussen 91 en 93 seconden, behalve de 7e ( van de 8 ). Ik was halfweg, toen ik ineens vreemde geluiden achter me hoorde maar nog een eind weg. Het is daar vrij donker dus omkijken heeft niet zoveel zin, maar ik hoorde het snel dichtbij komen. Een hoop gesnuif en gehijg en rennende pootjes. Die bleken hoog te zijn die poten, want een moment later werd ik voorbij gelopen door een grote bruine hond, die volgens mij geen kwaad in zin had. Maar ik heb toch maar even de pauzeknop ingeduwd, om te kijken waar de eigenaar uithing, even later hoorde ik hem de hond roepen, 50 a 60 meter verderop. Ten overvloede riep ik naar hem: “Roep je hond even bij je, kan ik weer verder”. bij de tweede poging besloot de hond mee te werken en kon ik verder lopen, in twee etappes ging deze 400 meter in 88 seconden. Hoewel ik niet geschrokken was, levert het blijkbaar toch genoeg adrenaline om wat harder te lopen. Ik heb dit fenomeen al vaak meegemaakt, als ik onderweg gehindert word.
De eerst bliksemflits had ik toen al gezien, maar het bleef gelukkig rustig met drie flitsen en één keer ‘n zwak gerommel, het heeft een dribbelpauze lang hard geregend en voor de rest viel het reuze mee. Totaal heb ik 10 km gelopen in 58 minuten. 4km hard gelopen en 6km heel langzaam
ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *