hersteltraining in Gennep, ‘t mooiste stukje Ehv

Hoewel ik maar liefst 8 uur lang in bed gelegen had, werd ik vanochtend wakker met zeer stijve kuitspieren, het voelde bijna aan als kramp. Andere onderdelen scharnierden erg moeizaam waardoor ik bij het opstaan eerder 79 leek dan 39. Gelukkig was de training pas gepland aan het eind van de middag, tegen die tijd was alles weer wat soepeler. Ik heb nog even getwijfeld over een intervaltraining met 200tjes (dat is ook niet zo belastend) maar toch gekozen voor een rustige wisselduurloop in de Genneper Parken, een omgeving waar ik echt tot rust kom.

Als het een hersteltraining is heb ik aan één rondje (7.6km) Gennep genoeg, als ik er twee (13.4km)doe krijg ik altijd negative split neigingen, en dan gaat de tweede ronde te hard. Het tempo lag tegen de 12 km/h en daar had ik geen enkele moeite mee, de versnellingen (30s elke 5 minuten) gingen met 14km/h en dat was ook makkelijk te doen. Na 39’11” was ik weer thuis, hartslag gemiddeld 138, maximaal 159. Het was wel de 4e training deze week en voor ik morgen ga trainen moet ik eerst maar eens de ochtendsignalen van mijn lichaam goed evalueren

Het was vanmiddag perfect weer om te trainen, nog steeds in korte broek, maar wel met een jack. Onderweg niets spannends meegemaakt maar gewoon genoten van de omgeving. Dit is bv. een leuk paadje


ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *