niet echt soepel

Vanavond 1000tjes gedaan en er speelden toch wat spieren en pezen op. In die zin ging het dus niet soepel, het vereiste tempo lopen ging echter vrij makkelijk. Ik had mezelf ingeprent dat het in ieder geval rustiger moest dan vorige week, toen ik ze gemiddeld in 4’05” liep. het tempo dat ik voor ogen had lag zo rond de 4’15”.

Na bijna 2km warmlopen begon ik aan de eerste. De ademhaling was te gejaagd, teveel gehijg en dat moet niet bij deze snelheid. Ik kwam aan in 4’11”, de tweede in 4’09” dus dat dreigde weer te ontsporen .
De derde liep echt lekker, dat bleek 4’15 te zijn, daarna nog 4’18 en 4’10” als afsluiting. De bovenbenen begonnen her en der pijn te doen, dus missschien had ik het beter bij 4 kunnen laten. Uitlopen was 2.5km met enkele korte versnellingen en die gingen weer heel goed.

Inmiddels heb ik de wedstrijdplanning op orde: Ik ga zeker de Valkenloop (21.1) doen op 13 november en daar ga ik nu de training op aanpassen. Een week later is immers de 7 Hills.
Ik ga die halve wel voluit lopen en doe zowel de week ervoor als erna heel weinig. Vorige week was voor mijn doen stevig, deze week en volgende week worden dat ook en dan twee rustige trainingsweken met 2 wedstrijden. De basis wordt dus nu gelegd, hoop ik…..
ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *