Lange intervallen

quote “weeronline”:
lokale tijd temperatuur
za, 29-10 22:00 18°C
za, 29-10 21:55 18°C
za, 29-10 21:25 18°C
za, 29-10 20:55 18°C

Het staat er echt! Niet te geloven gewoon, maar een heerlijke temperatuur om ‘s avonds te trainen. Ik moet eens in mijn logboek gaan bladeren, sinds 12 jaar ofzo noteer ik de weersomstandigheden tijdens de training, iets vergelijkbaars zal ik niet vinden vermoed ik.

In de aanloop naar een halve marathon doe ik altijd ‘n paar keer lange intervallen, om zodoende qua trainingstijd in de buurt te komen van de 1.30u. In mijn vorig hardloopleven deed ik altijd duurlopen tot 25 km als halve marathontraining maar dit is veel makkelijker en leuker. Ik probeer altijd een paar trainingen gedaan te hebben die de tijdsduur van een halve een beetje benaderen en het afgelopen jaar blijkt dat goed te werken (met één uitzondering )

Ik ging in de Genneper Parken op een nieuw parcours lopen, hoewel ik op gedeeltes van die wegen al duizenden km’s gelopen heb. Ik had een rondje nagemeten dat nagenoeg 2km bleek te zijn, ietsje meer, 2050 volgens mijn fiets, en 2070 volgens de stafkaart. Dat heb ik 4x gelopen, met steeds 1200 meter pauze. Ik had besloten de langzaamste grens van de souplessetabel te nemen als uitgangssnelheid, dus het werd best een relaxte training met een gemiddelde van 9 minuten op 2.05km. Eerder dit jaar gingen ze wel eens een stuk sneller, maar ik heb altijd al het meeste moeite om me op de lange intervallen in te houden, bij de korte gaat dat veel beter. Het idee om die intervallen langzamer dan 14km/h te lopen staat me tegen, misschien omdat ik dan twijfel aan het trainingseffect. Heerlijk soepel gaat het wel, dat wat Klaas Lok “dansen” noemt, heb ik vanavond toch zeker 3x 2km gedaan. De laatste 2km gingen iets minder mooi maar dat mag de pret niet drukken. Daar zorgt iets anders wel voor, mijn bovenbenen en met name de aanhechtingen bij knie en heup. Dat baart me enige zorgen, morgen maar niet te gek doen….
ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *