Heel gebleven

Hoewel het af en toe best leuk is om bij storm, regen en wind te lopen, was ik toch blij dat ik gisteren al de loopschoenen van de plank had gehaald. Het was best lekker weer en ik had zowaar een begeleider op de fiets, die had ik vanmiddag niet meegekregen 😉 Luuk fietste mee met mijn standby-GSM in z’n jaszak (gelukkig is dat gedoe morgenvroeg om 08.00u afgelopen, ik heb er ‘n hekel aan) en hield mij ongevraagd op de hoogte van mijn snelheid. (traagheid is misschien een beter woord)

Voor het weekprogramma maakte het niet veel uit op welke dag ik zou trainen, zoals ik al gemeld heb doe ik eventjes heel rustig aan tot ik m’n zooltjes heb en de vrijdagtraining had ik al laten vervallen. In de eerste km merkte ik dat ik versnellingen tijdens de duurloop maar beter achterwege kon laten, het werd dus een klassieke langzame duurloop en ook nog vrij kort bovendien. Als mijn GSM begint te piepen moet ik binnen een half uur reageren, dus ik wilde niet te ver van huis gaan. Ik had eerst het idee om een aantal keer mijn 2km-intervalrondje te doen, maar dat vond ik voor Luuk niet zo leuk, het werd een "grote" ronde. Op het google-plaatje de Genneper parken in het midden, rechtsboven bij het blauwe kruisje wonen we en links beneden werk ik. Als ik in de lunchpauze train en ‘n keer geen zin heb om op de sintelbaan te lopen ben ik dus in no-time in m’n trainingsgebied.

Mijn vaste rondje Genneper Parken is de witte lijn met de rode stippen, bijna 6km. De komende tijd moet ik dat eventjes niet lopen vanwege de soms moeilijk begaanbare stukken langs de Tongelreep, schijnt niet goed te zijn voor mijn blessure. Om het Luuk en mezelf makkelijk te maken heb ik slechts op de verharde weg gelopen. Eerst ‘n flink stuk Genneperweg (zwart), vervolgens 2km bijna kaarsrecht fietspad (blauw) langs de Prof r.holstlaan en de Bayeuxlaan en nog ‘n klein stuk Genneperweg, via het Tongelreeppad terug naar huis.

In totaal 7.1km net binnen de 40 minuten, Luuk riep onderweg de hele tijd dat ik rond de 11km/h liep, maar het gemiddelde zal er iets onder liggen vermoed ik, ik heb ‘t nog niet uitgerekend. M’n polar moet nu echt een nieuwe batterij (gemiddelde hartslag 96, en max hartslag 185 tijdens een duurloopje dat varieerde tussen10,5 en 11,5, heel soms 12 en ‘n meter of 30 14km/h), maar gelukkig is er in Ehv ook een "polar-juwelier", gisteravond gezocht en gevonden.

Op het lange fietspad heb ik van de week nog ‘n paar foto’s gemaakt in het kader van woonwerkverkeerplaatjes

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *